Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berkin Elvan’ın ailesi “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla hakim karşısına çıktı, duruşma ertelendi

Gezi eylemleri sırasında öldürülen Berkin Elvan’ın ailesi, “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandıkları davanın ikinci duruşması kapsamında bugün (25 Ekim) İstanbul-Çağlayan’daki 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan’ın “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandıkları davanın ikinci duruşması bugün (25 Ekim) İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Dava, 16 Mart 2023’e ertelendi.

Mahkeme esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar verdi. Duruşmada söz alan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı, şikayetlerinin devam ettiğini belirtti. Avukat, anne Gülsüm Elvan ve baba Sami Elvan’ın üzerine atılı bulunan suçlamalardan cezalandırılmalarını talep etti.

Gülsüm Elvan ise bir sonraki duruşmaya Gezi davası tutuklusu olan avukatı Can Atalay’la birlikte katılmak istediğini söyledi.

Elvan ailesi hakkında, çocuklarının öldürülmesine yönelik davanın ardından adliye önünde yaptıkları açıklamalar nedeniyle “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yeni bir dava açılmıştı. 

Gülsüm ve Sami Elvan çifti, ilk duruşmada hakarette bulunmadıklarını belirterek beraatlarını talep etmişti. 

Sami Elvan, “Ben söylediklerimin arkasındayım. Cumhurbaşkanı, çocuğumuzun öldüğü dönemde başbakandı. Kendisinin çocuğumuzla ilgili bizzat söylediği cümleler var, ‘Emri ben verdim, polisimin arkasındayım’ demişti. Cümlelerim cumhurbaşkanının beyanına karşılık söylenmiştir, hakaret olarak kabul etmiyorum. Kimseye hakaret etmedik” demişti. 

Gülsüm Elvan da “Burada hakaret yok. Çocuğum 14 yaşında. 14 yaşında çocuk terörist olabilir mi? Bize terörist deyip herkesin önüne attı, meydanlarda yuhalattı, asıl hakarete uğrayan benim” diye konuşmuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.