Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en kirli insanıydı: “Hasta olurum” korkusuyla 50 yıldır banyo yapmayan Hacı Amca hayatını kaybetti

“Hasta olurum” korkusuyla yarım asırdır banyo yapmayan Hacı Amca 94 yaşında hayatını kaybetti. Fars eyaletinin Feraşbend ilçesine bağlı Dejgah köyünde yaşayan Hacı Amca, “dünyanın en kirli insanı”ydı.

İran devlet ajansı IRNA’nın aktardığına göre en az 50 yıldır duş almayan Hacı Amca, pazar günü Dejgah köyünde hayatını kaybetti. Yerel bir yetkili, Hacı Amca’nın hasta olma korkusuyla duş almaktan kaçındığını söyledi.

Birkaç yıl önce Dejgah köyünün gençleri, Hacı Amca’yı duş almak için banyoya götürmek istemişler fakat başarılı olamamışlardı. Fakat köylüler bu ısrarlarından vazgeçmemiş ve aylar önce Hacı Amca’ya duş aldırmışlardı. Bu olaydan birkaç ay sonra hastalanan 94 yaşındaki Hacı Amca hayatını kaybetti.

Barakada yaşıyor, çöpten yemek yiyordu

Hacı Amca, köylülerin yaptığı ve kapısı olmayan bir barakada kalıyor ve yemek ihtiyacını da çöplerden gideriyordu.

İran’da 2013 yılında Hacı Amca’nın hayatını anlatan kısa bir belgesel film de çekilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.