Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özlem Gürses ve Çağlar Cilara “Türkiye Yüzyılı” etkinliğine çağrıldı | Gürses: “Geç kalınmış ancak değerli bir faaliyet”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu “Türkiye Yüzyılı” vizyon belgesinin tanıtım törenine davet edilen gazeteciler Özlem Gürses ve Çağlar Cilara, daveti Medyascope‘a değerlendirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen cuma günü “Türkiye Yüzyılı” sloganıyla duyurdukları vizyon belgesinin tanıtım törenini 28 Ekim Cuma günü Ankara Kapalı Spor Salonu’nda düzenleyeceklerini belirtti. Törene gazeteciler Nevşin Mengü, İsmail Saymaz, Özlem Gürses, Çağlar Cilara, İsmail Küçükkaya, Fatih Portakal, Taha Akyol ve Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır da davet edildi.

Davetli isimler arasında yer alan Özlem Gürses ve Çğlar Cilara, Medyascope‘a konuştu. Nevşin Mengü ise konu hakkında YouTube kanalında konuşacağını söyledi. 

Gürses, aylar önceden planlanan bir programı olduğu için davete katılamayacağını ancak bir kez daha davet gelmesi durumunda olumlu cevap vereceğini söyledi. Gürses, “Maalesef katılamayacağım, bize bu davet dün ulaştı. 28-29 Ekim haftası için başka görevlerim var. Haftalar öncesinde kabul ettiğim etkinlikler var. Gemlik ve Gelibolu belediyelerinin bir etkinliğinde konuşmacı olacağım. Afişleri asıldı, duyurusu yapıldı dolayısıyla katılamayacağım” dedi. 

Gürses, hayatında ilk kez AKP’nin bir etkinliğinden davet aldığının altını çizerken, çağrıyı gazetecilik adına önemli bulduğunu dile getirdi. Gürses, sözlerine şöyle devam etti:

“Hayatımda ilk defa AK Parti’nin bir etkinliğinden davet aldım. İktidar oldukları ilk günden itibaren ben ve benim gibi gazetecileri yok saydılar. Türkiye’nin en çok izlenen televizyon programında ve gazetelerinde çalışmış olmama rağmen hayatımda Recep Tayyip Erdoğan’ı hiç görmedim. Bir grup ‘Ya ne görecektin, şeytan görsün yüzünü’, diğer taraf ‘Senin gibi vatan hainini davet etmez sayın cumhurbaşkanı, ne işin var cumhurbaşkanının etkinliğinde’ diyor. Bu ikisinin arasında bir yer var ve biz ona gazetecilik faaliyeti diyoruz. Bu faaliyet uzun bir süredir yapılamıyor. Bu açıdan çok geç kalınmış ancak değerli bir faaliyet olarak görüyorum. Gitmek isterdim ama oraya gidip ‘Harika etkinlik yapmışsınız’ demek için değil, işimizi yapmak için gitmek isterdim. Belki bu vesileyle yaratılan trol iklimi biraz geri çekilir ve alan gerçekten de gazetecilere kalır.”

Çağlar Cilara ise davet edilen başka bir isim. Cilara, etkinliğe katılacağını söylerken gazetecilerin davete katılması gerektiğini de vurguladı. AKP’li üst düzey yöneticilerin bir arada olacağına dikkat çeken Cilara, bir daha böyle bir şanslarının olmayabileceğini de sözlerine ekledi.

Cilara, “Biz gazeteciyiz, merak ettiklerimiz var. Yıllardır AK Partililere soru soramamaktan şikayet ediyoruz. Şimdi ise bize, ‘Gelin bizim bir toplantımız var. Bizimle birlikte olun’ diyorlar. Orada AK Parti’nin bütün üst düzey yöneticileri olacak. Hepsini bir arada bulma şansımız olmayabilir. Biz de aklımızda ne varsa soru olarak soracağız” diye konuştu.

Toplantının önemli bir fırsat olduğuna değinen Cilara, şunları söyledi: “AK Parti, kendisini destekleyen medyanın etkisinin azaldığını görüyor. Zaman zaman benim de AK Partililer ile yaptığım sohbetlerde, ‘Biz sesimizi duyuramıyoruz’ diye kendi medyalarından şikayet ediyorlardı. Bize ihtiyaç duyduklarını fark ettiler. Oraya davet edilen gazetecilerin etkileri, AK Parti’yi destekleyen medyadan çok daha fazla. AK Parti aslında bir anlamda kendi sesini duyurabilmek için 10-15 sene sonra gazetecilere ihtiyaç duyduğunu fark etti. Bence kendi medyalarının etkisinin azaldığını fark edince böyle bir açılım yaptılar.”

Cilara, Erdoğan’ı kendi yayınına davet edeceğini de aktardı. AK Parti temsilcilerinin kendi yayınlarına ve diğer gazetecilerin yayınlarına çıkması için, “Biz bir adım attık geldik, sizden de bir adım bekliyoruz” diyeceğini belirten Cilara, şöyle devam etti:  

“AK Parti için bu aynı zamanda bir samimiyet testi. Ben kabul ettim ve oraya gidiyorum ama bizim de AK Partililer’den bir beklentimiz var. Şimdiye kadar bizim yayınlarımıza çıkmayan AK Partililer’in artık bizim yayınlarımıza da çıkmalarını talep edeceğiz. ‘Biz bir adım attık geldik, sizden de bir adım bekliyorum’ diyeceğim kendi adıma. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı orada yayına davet edeceğim. Diğer AK Partilileri de kendi yayınıma davet edeceğim. Bugüne kadar ambargo uyguladıkları gazetecilerle yayın yapmaya davet edeceğim. Bu davet aslında bir fırsat.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.