Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Büyükelçisi Jeff Flake’den Kapalıçarşı’nın çatısında “James Bond” göndermesi

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Kapalıçarşı’nın çatısında koşarken çekilen bir fotoğrafını Instagram hesabından paylaştı. Flake’in bu fotoğrafı, akıllara 2012 yılında Kapalıçarşı’nın çatısında çekilen James Bond serisinin 24. filmi “Skyfall”u getirdi.

ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, dünyanın en büyük ve en eski çarşısı, 553 yıllık Kapalıçarşı’nın çatısında koşarken bir fotoğrafını paylaştı. Flake fotoğrafına şu notu düştü: “Bana yetişiyor, ceketi çıkarsam iyi olur.”

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Jeff Flake (@jeffflake)’in paylaştığı bir gönderi

Büyükelçinin Instagram hesabından yaptığı paylaşım akıllara “Skyfall 007” filmini getirdi. James Bond serisinin 24. filmi “Skyfall 007″nin bazı sahneleri, 2012 yılında Kapalıçarşı’nın çatısında çekilmişti. Nisan 2012’de yapılan çekimlerde tarihi çarşının çatısına çıkarılan üç motosiklet, kiremitleri kırmış ve ciddi tahribata yol açmıştı. Daha sonra çatıda restorasyon çalışmaları başlamış ve 630 iş günü süren çalışmaların ardından Kapalıçarşı’nın çatısı ve altyapısı yenilenmişti.

Skyfall 007.
Skyfall 007.

Kapalıçarşı’nın çatısı denildiği zaman akla gelen bir diğer film ise 2009 yapımı “The International”. Filmin başrolündeki Clive Owen’ın canlandırdığı Louis Salinger adlı karakter de Bond gibi bir ajan ve elinde silahla Kapalıçarşı’nın çatısında yürüyordu.

The International.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.