Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aysel Tuğluk tahliye edildi | Alaattin Tuğluk: “Aysel Hanım şimdi iyi, herkes sevinçle bağırıyor”

Dilek Şen – Ali Macit

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Kocaeli Cezaevi’nden tahliye edildi. Medyascope’a konuşan Aysel Tuğluk’un abisi Alaattin Tuğluk, “Aysel Hanımı aldık. İyi şimdi. Herkes sevinçle bağırıyor, telefonlar geliyor sürekli. Çok teşekkürler, çok teşekkürler” dedi.

Adli Tıp Kurumu (ATK), dün (26 Ekim) eski (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un demans hastalığı nedeniyle cezaevinde kalamayacağı yönünde rapor verdi. Tuğluk, alınan kararın ardından bugün (27 Ekim) Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden tahliye edildi. Tahliye kararı haberinin sıcaklığıyla Medyascope’a konuşan Aysel Tuğluk’un abisi Alaattin Tuğluk, “Aysel Hanımı aldık. İyi şimdi. Herkes sevinçle bağırıyor, telefonlar geliyor sürekli. Çok teşekkürler, çok teşekkürler” dedi.

Haber: Aysel Tuğluk’un abisi Alaattin Tuğluk: “Sıkıntı zirveye yaklaşıyor, tahliye bekliyoruz”

Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi önünde Medyascope’a konuşan HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Tuğluk’un sağlık sorunları nedeniyle uzun zaman önce tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Ne olmuştu?

Kobani davasında yargılanan Aysel Tuğluk hakkında 6 Ağustos’ta tahliye kararı verilmişti. Tuğluk, başka bir dosyadan hükümlü olduğu için serbest bırakılmamıştı. 

Haber: Aysel Tuğluk’un abisi Alaattin Tuğluk: “Aciz durumda filan değil ama hasta benim kardeşim, bırakın doktora götüreyim” 

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 9 Eylül’de Kobani davasındaki savunmasında Aysel Tuğluk’un hastaneye kaldırıldığını söylemişti. Kısa süre önce atlattığı Kovid-19 nedeniyle fenalaştığı öğrenilen Aysel Tuğluk, tetkiklerin ardından tutuklu bulunduğu Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne geri götürülmüştü.  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Eylül’de katıldığı bir televizyon programında “Aysel Tuğluk’un sağlık durumu yeniden değerlendirilecek” demişti. Bunun üzerine Tuğluk, 16 Eylül’de ATK’ya götürülmüştü. 

Aysel Tuğluk’un abisi Alaattin Tuğluk, 19 Eylül’deki cezaevi görüşünden sonra “Aysel Hanım fiziken iyi ama davranışları hepten bozulmuş. Sıkıntı zirveye yaklaşıyor. ATK’ya götürülmüş, rapor beklenecek. Bu saatten sonra tedavi de fayda etmeyebilir, ancak hastalığı belki durdurulur” demişti.

Adli Tıp Kurumu’ndan Aysel Tuğluk için rapor: “Bilişsel bozukluk tespit edildi ama cezai sorumluluğu tam”, avukatlar rapora karşı hukuki süreç başlatıyor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.