Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aysel Tuğluk’un abisi Alaattin Tuğluk: “Sıkıntı zirveye yaklaşıyor, tahliye bekliyoruz”

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un abisi Alaattin Tuğluk, yaklaşık altı yıldır cezaevinde tutulan kardeşinin güncel sağlık durumu hakkında Medyascope’a bilgi verdi. Alaattin Tuğluk, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın 15 Eylül’de bir televizyon programındaki “Aysel Tuğluk’un sağlık durumu yeniden değerlendirilecek” sözlerinin ardından tahliye beklediklerini söyledi. 

Bugün (19 Eylül), kardeşi ile cezaevinde görüştükten sonra Medyascope‘a bilgi veren Alaattin Tuğluk, “Aysel fiziken iyi ama davranışları hepten bozulmuş. Sıkıntı zirveye yaklaşıyor. 16 Eylül’de Adli Tıp Kurumu’na (ATK) götürülmüş, rapor beklenecek. Bu saatten sonra tedavi de fayda etmeyebilir ancak hastalığı belki durdurulur. Hemen müdahale edilirse durdurulabilir” dedi. Kardeşinin demansının günden güne ilerlediğini belirten Alaattin Tuğluk, şöyle konuştu:

“Ayakkabısını giymeyi unutuyor şu anda. Yazı yazamıyor. Bugün görüşte telefonu kapattıktan sonra Figen (Yüksekdağ) hanım tutup götürdü mesela. Desteğe ihtiyacı oluyor yani. Hasta bakıcı olmadan devam etmesi zor bundan sonra. Ben de şimdiden hasta bakıcı aramaya başladım tahliye olursa diye. Ben gelecek haftanın başında çıkar diye düşünüyorum. Çünkü genelde ATK raporları 10 günde yazılıyor. Tahliye edilmezse çok büyük bir yanlış olur, kaybederiz Aysel hanımı.”

Aysel Tuğluk’un, Bakan Bozdağ’ın açıklamaları nedeniyle “Çıkarsam bir yerlere gideriz” dediğini aktaran Alaattin Tuğluk, kardeşinin ziyaret etmek istediği bazı akrabalarının isimlerini saydığını ancak onların durumları hakkında bir bilgisinin olmadığını söyledi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.