Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk’tan bir ilginç hamle daha: Twitter merkezine elinde lavabo ile girdi

Tesla ve SpaceX’in CEO’su ve dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk, Twitter’ın San Francisco’daki merkezini ziyaret etti. Elinde lavabo taşıyarak merkeze giren Musk, bu anları sosyal medya hesabından paylaştı ve şu notu düştü: “Twitter genel merkezine girerken- bir durup düşünün.”

Sosyal medya platformu Twitter’ı satın alma süreci yılan hikâyesine dönen dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk, dün (26 Ekim) Twitter’ı ziyaret etti. Genel merkeze girerken elinde bir mutfak lavabosu taşıyan Musk, bu anları da sosyal medya hesabından paylaştı.

Öte yandan Musk, Twitter’daki biosunu da “twit şefi” olarak güncelledi.

Satın alma işlemi tamamlanıyor

Musk, Twitter’ı satın almasına yönelik anlaşmayı yarın imzalayacağını söylemişti. Bloomberg de satın alma işlemi için yaklaşık 13 milyar dolarlık finansmanı sağlayan bankaların kredi anlaşmasına son şeklini vermeye hazırlandığını bildirmişti.

Ne olmuştu?

Elon Musk nisan ayında Twitter’ı hisse başına 54.20 dolara devralacağını duyurmuştu. Temmuz ayında ise platformdaki sahte hesapların sayısı konusunda şirketin yatırımcıları yanlış yönlendirdiğine dair endişelerini gerekçe göstererek anlaşmadan çekilmeyi planladığını belirtmişti.

Twitter ise Musk’a anlaşmayı tamamlaması için dava açmış ve milyarder girişimcinin anlaşmadan cayma sebebinin hesap sayıları üzerindeki endişeleri değil, finansal çıkarlarını koruma motivasyonu olduğunu savunmuştu.

Daha sonra taraflar anlaşmaya varmış ve Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara yeniden satın alma talebinde bulunmuştu. Söz konusu anlaşmanın tamamlanması ve yarın da imzaların atılması planlanıyor.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.