Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir Arada Yaşarız (12): Aleviliğin çoğulluğu ve bir arada yaşamak

1950’lerden itibaren kentlere akan Alevi nüfusu neler yaşadı? Geç başlayan birlikte nasıl bir yaşama deneyimi elde edildi? Sol ve Kemalizm ile Alevilik ilişkisi nasıldır? Alevi inancının yargılanmasına Alevilerin tepkisi nasıl olmuştur? Gündelik hayatta Alevi ve popüler İslam arasındaki ilişkiler nasıldır? Aleviler, toplumla ve devletle bir arada yaşamak için nasıl stratejiler geliştirdiler?

Pogromlar katliamlar, Aleviliğin devlet olmamasının beslediği çoğulluk, Alevilerin homojenliği, çoğulluğu, sekülerizmin çoğulluğu ve dahası… Bir Arada Yaşarız’da bu hafta sosyolog Prof. Dr. Ferhat Kentel, yazar Serdar Turgut ve sosyolog Hakan Yücel, Aleviliğin çoğulluğu ve bir arada yaşama dinamiklerini tartışıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.