Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP lideri Kılıçdaroğlu: “Türkiye’yi ikinci yüzyıla hazırlayacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rumeli Hisarı-Aşiyan Füniküler Hattı’nın açılışına katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün İstanbul’daydı. Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte Rumeli Hisarı-Aşiyan Füniküler Hattı’nın açılış törenine katıldı.

Törende ilk olarak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuştu.

İmamoğlu: “Öğrenciler ve hocaların hayatlarını kolaylaştıracak”

Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atanmasına ve okuldaki direnişe gönderme yapan İmamoğlu, “Bizim için bir özel tarafı da bu hattımızın Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve hocalarının hayatlarını kolaylaştırmak adına güzel hizmetler sunacak olması. Üniversitelerinde kararların demokratik bir biçimde alınmasını istedikleri için ne yazık ki uzun süredir cezalandırılan ve türlü eziyetlere maruz bırakılan öğrenciler ve hocalarımız en azından bu hizmetle hayatlarında bir rahatlık yaşayacaklar” dedi.

“Bu projeler kimsenin babasının malı değil”

İmamoğlu, iktidarın “proje” eleştirilerine ise şöyle yanıt verdi:

“Diyorlar ki, ‘İmamoğlu bizim projemizi sahipleniyor.’ Sahiplenmesek batırırdınız işte, batırmadık. Sizden teslim aldık, sahiplendik insan gibi teslim ediyoruz. Kaldı ki ‘İmamoğlu bizim projemizi sahipleniyor’ derken Allah aşkına biz kim, siz kim? Bizim derken neyi kastediyorsunuz, ben bu aklı da anlayamıyorum. Bu projeler kimsenin babasının malı değil. Devlette devamlılık esastır. Görevde kim olursa olsun proje milletindir, devletindir. Ne yaptığın değil, nasıl yaptığın önemlidir ayrıca.”

Kılıçdaroğlu’ndan Altılı Masa vurgusu

İmamoğlu’nun ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu.

Altılı Masa olarak Türkiye’yi ikinci yüzyıla hazırlayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bizler hep beraber Türkiye’yi ikinci yüzyıla hazırlayacağız. Altı lider bir aradayız. Bugün yaşadığımız şartları hepimiz biliyoruz ama hepimiz bu zorlukları nasıl aşacağımızı da biliyoruz. Eğer bu ülke en zor zamanlarda Milli Kurtuluş Savaşı’nı vermiş ve büyük başarılara imza atmışsa ve attığı imza bütün mazlum ülkelere örnek olmuşsa, onlarda kendi bağımsızlıklarını inşa etmişlerse cumhuriyetin ikinci yüzyılında bu güzel cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız” dedi.

CHP lideri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’yla ilgili de şöyle konuştu:

“Bizi böylesi güzel bir yönetime, öylesi zor bir dönemde, dünyanın tabiri caizse diktatörlüğe boğulduğu ve savaşın içine gömüldüğü bir dönemin arifesinde bizi cumhuriyetle, eşitlikle, özgürlükle buluşturan, demokrasiyle buluşma adına çabalarına başlangıcına imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle, şükranla anıyorum. 100. yılından bir önceki cumhuriyeti hep birlikte kutlayacağız. Bizim kutlamalarımızda, bizim sloganlarımızda yüzyıllar geçse de hep Atatürk olacak. İsteyen afişine Mustafa Kemal Atatürk’ü koymayıversin. Atatürk, bizim gönlümüzde, kalbimizde.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.