Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Sezonun 20. yarışı Formula 1 Meksika GP başlıyor

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 20. yarışı, Meksika’nın 4,304 kilometrelik Autódromo Hermanos Rodríguez Pisti’nde 71 tur üzerinden koşulacak.

Autódromo Hermanos Rodríguez Pisti

Motor sporlarının en büyük organizasyonu Formula 1’de, 2022 sezonunun 19. yarışı Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Austin Pisti’nde düzenlenen yarışı hatırlarsak, Austin’e pole pozisyonundan başlayan Ferrari takımından Carlos Sainz’ın aracı, yarış başında Mercedes’ten George Russell’ın aracına temas etti ve kaza yapan İspanyol pilot, yarış dışı kaldı.

Fırsatı iyi değerlendirerek lider konuma gelen Max Verstappen, doğru lastik tercihleriyle bu pozisyonunu uzun süre korumasına rağmen sonunu getiremedi. Mercedes pilotu Büyük Britanyalı Lewis Hamilton ile Ferrari pilotu Monakolu Charles Leclerc, rakiplerinin “pit stop” stratejisinde yaptığı hatanın ardından sırasıyla ilk iki sırayı aldı.

Verstappen, son turlarda büyük çekişmeye sahne olan liderlik mücadelesinde önce Leclerc’i, ardından Hamilton’ı geçti ve 1:42:11.687’lik derecesiyle bu sezon 13. kez podyumun zirvesine çıktı. Hollandalı sürücü, bu başarısıyla bir sezonda en çok yarış kazanan pilot rekorunun sahipleri Michael Schumacher ve Sebastian Vettel’i yakaladı.

Hamilton’ın liderin 5.023 saniye ardında ikinci sırada tamamladığı yarışta, üçüncülüğü ise liderin 7.501 saniye gerisindeki Leclerc elde etti.

Max Verstappen’in Lewis Hamilton’dan liderliği aldığı anlar:

Max Verstappen’in damalı bayrağı gördüğü anlar:

Formula 1 pilotlar klasmanı:

Formula 1 markalar klasmanı:

F1 TV, S Sport 2 ve S Sport Plus’tan yayınlanacak antrenman, sıralama turları ve yarış saatleri:

1. Antrenman Turları 
28 Ekim Cuma,
TSİ 21.00-22.00

2. Antrenman Turları
29 Ekim Cumartesi,
TSİ 00.00-01.30

3. Antrenman Turları
29 Ekim Cumartesi,
TSİ 20.00-21.00

Sıralama Turları
29 Ekim Cumartesi,
TSİ 23.00

F1 Meksika GP
30 Ekim Pazar,
TSİ 23.00

Sezonun 21. yarışı Brezilya Grand Prix’si 13 Kasım tarihinde düzenlenecek.

Formula 1 ABD GP’yi konuştuğumuz ve Meksika GP’ye ön bakış attığımız podcastimizi buradan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.