Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yahudi karşıtı söylemlerinin ardından markalarla ortaklıkları sonlanan Kanye West, bir günde 2 milyar dolar kaybetti

Dünyaca ünlü Amerikalı rapçi Kanye West, Yahudi karşıtı söylemleri nedeniyle gündemden düşmüyor. Birçok ajans ve marka, West ile ortaklıklarını sonlandırdıklarını duyurdu. West, Instagram hesabından paylaştığı bir mesajda ortaklıklarının sona ermesi nedeniyle bir günde 2 milyar dolar kaybettiğini açıkladı.

Amerikalı rapçi Kanye West, Yahudi karşıtı söylemlerinin ardından bazı markaların kendisiyle ortaklıklarını sonlandırdığını ve bir günde 2 milyar dolar kaybettiğini duyurdu.

West, dün (27 Ekim) diğer birçok ajansa ve şirkete West ile anlaşma yapmamaları için çağrıda bulunan eğlence ve medya ajansı Endavour’un CEO’su Ari Emanuel’e Instagram üzerinden bir mesaj gönderdi. West, mesajında şunları kaydetti:

“Ari Emanuel, bir günde 2 milyar dolar kaybettim ama hâlâ ayaktayım. Bu bir sevgi söylemi. Ben hâlâ seni seviyorum. Tanrı seni seviyor. Para, benim benliğim değil. İnsanlar, benim benliğim.”

Bu paylaşımından önce de ünlü rapçinin bu hafta milyarderler listesinden düştüğü belirtiliyordu.

Alman spor giyim devi Adidas, perakende giyim ve aksesuar markası GAP, giyim mağaza zinciri Balenciaga gibi birçok şirket, West ile ortaklıklarını sonlandırdığını açıklamıştı. Ünlü rapçinin yalnızca Adidas ile ortaklığının sonlanmasıyla West’in yaklaşık 250 milyon dolar kaybettiği belirtiliyor.

Endavour CEO’su Ari Emanuel, geçen hafta Financial Times’da kaleme aldığı makalede West’in antisemitik ve nefret söylemleri ile ilgili şunları söylemişti:

“West’in Yahudi karşıtlığı konusunda hiçbir şekilde hoşgörülü olmamalıyız. Risklerin çok büyük olduğu ancak değerlerimiz konusunda açık olmamız ve değerlerimizi yaşamanın da oldukça önemli olduğu bir çağdayız.”

Adidas, West ile ortaklıklarını sonlandırdığını açıklamasının ardından ünlü rapçi, ayakkabı markası Sketchers’ın Los Angeles’taki ofisine “izinsiz ve davetsiz” bir şekilde gitmişti. Şirket, West’in binadan dışarı çıkarıldığını belirtirken, “West ile çalışmak gibi bir niyetimiz hiç yok” açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.