Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’a yedi yeni deniz hattı: Seferler 1 Kasım’da başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin onaylamasının ardından deniz yolu taşımacılığına eklenen yedi yeni hattın seferleri, 1 Kasım’da başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) geçen eylül ayında İstanbul’daki deniz hatlarına eklediği yedi yeni hattın seferleri 1 Kasım Salı günü başlıyor. 

Neler konuşuldu?

UKOME’nin eylül toplantısı İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Yenikapı semtinde bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda; denizyolu yolcu taşımacılık hat teklifleri, İstanbul Ulaşım A.Ş. Sabiha Gökçen Havalimanı hatlarının ücret tarifeleri belirlenmesi teklifi, turistik İstanbulkart abonman limitlerinin belirlenmesi teklifleri görüşüldü.

Toplantıda deniz yolu taşımacılığında yedi yeni hat oluşturulması teklifi oybirliğiyle kabul edildi. İBB Başkan Danışmanı ve Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, Şehir Hatları’nın yürürlüğe girecek yedi yeni hattını “İstanbul’da deniz ulaşımı daha da artacak. Sonuçta: Denizlere çıkar sokaklar” diyerek duyurdu. 

Deniz ulaşımına eklenecek yeni hatlar şunlar:

  • Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Sütlüce-Eyüp
  • Avcılar-Bakırköy-Kadıköy
  • Avcılar-Bostancı
  • Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada
  • Çengelköy-Kabataş
  • Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüp
  • Bostancı-Caddebostan-Moda-Kadıköy-Kabataş  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.