Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Meksika GP’de damalı bayrağı ilk sırada gören Max Verstappen F1 tarihine geçti

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 20. yarışı, Meksika’nın 4,304 kilometrelik Autódromo Hermanos Rodríguez Pisti’nde 71 tur üzerinden koşuldu.

Motor sporlarının en büyük organizasyonu Formula 1’de, 2022 sezonunun 20. yarışı Meksika’daki Hermanos Rodríguez Pisti’nde düzenlendi. Pole pozisyonundaki Red Bull pilotu Max Verstappen, starttan itibaren kontrol altında götürdüğü yarışı kazandı ve sezonun 14., kariyerinin 34. birinciliğine ulaştı.

25 yaşındaki Verstappen böylece Michael Schumacher (2004) ve Sebastian Vettel (2013) ile paylaştığı bir F1 sezonunda en fazla yarış kazanan pilot olma rekorunu kırdı.

Mercedes’ten Lewis Hamilton, liderin 15.1 saniye gerisinde ikinci, takım arkadaşı Verstappen’den 18.1 saniye sonra finişe gelen Sergio Perez ise üçüncü oldu.

Yarışa 11. sıradan başlayan McLaren’den Daniel Ricciardo, gösterdiği performansla damalı bayrağı 7. sırada gördü:

Mekanik arıza yüzünden yarış dışı kalan Alpine’den Fernando Alonso seyircilere destekleri için teşekkür etti:

Red Bull’dan Max Verstappen’in damalı bayrağı gördüğü anlar:

Formula 1 Meksika GP’de puan alan pilotlar:

Formula 1 pilotlar klasmanı:

Formula 1 markalar klasmanı:

Max Verstappen’in pilotlar, Red Bull’un ise takımlar klasmanında şampiyonluğu garantilediği 2022 sezonunun 21. yarışı Brezilya Grand Prix’si, 13 Kasım tarihinde düzenlenecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.