Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da yedi deniz hattı daha hizmete başladı: Bostancı-Moda-Kadıköy-Bakırköy hattını sizin için denedik

Haber & Video: Ali Macit & Ali Deniz Çakır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (İBB UKOME) eylül ayı toplantısında onaylanan yedi yeni deniz hattında seferler bugün (1 Kasım) başladı. Medyascope muhabirleri Ali Macit ve Ali Deniz Çakır, Bostancı-Moda-Kadıköy-Bakırköy hattından izlenimlerini aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin onaylamasının ardından deniz yolu taşımacılığına eklenen yedi yeni hattın seferleri, bugün (1 Kasım) başladı.

Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Sütlüce-Eyüp, Avcılar-Bakırköy-Kadıköy, Avcılar-Bostancı, Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada, Çengelköy-Kabataş, Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüp ve Bostancı-Caddebostan-Moda-Kadıköy-Kabataş’tan oluşan hatların fiyatları şöyle belirlendi:

  • Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Sütlüce-Eyüp hattı: 11,50 lira
  • Avcılar-Bakırköy-Kadıköy hattı: 28,74 lira
  • Avcılar-Bostancı hattı: 31,85 lira
  • Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada hattı: 21,90 lira
  • Çengelköy-Kabataş hattı: 9,47 lira
  • Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüp hattı: 11,50 lira
  • Bostancı-Caddebostan-Moda-Kadıköy-Kabataş hattı: 11,50 lira

Bugünden itibaren deniz hatlarında ya da deniz hatlarından yapılan tüm aktarmalarda yüzde 50 indirim olacağı duyuruldu. 

Medyascope olarak Bostancı-Moda-Kadıköy-Bakırköy hattını sizin için test ettik.

Sefer süresi 70 dakika olarak hesaplanan Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş hattında yolculuk yaptık. 65 dakikada Kabataş’a vardık. Seferdeki yolcu yoğunluğu genel olarak çok fazla değildi. Sabah saatlerinde yapılan seferlerin birkaçının yoğun sis nedeniyle iptal edildiğini öğrendik. Yoğunluğun fazla olmamasının nedenini sorduğumuz yetkililer yolcu sayısının düşüklüğünün seferlerin ilk günü için normal olduğunu dile getirdi. Medyascope‘a konuşan İstanbul Şehir Hatları Deniz Ulaşım Müdürü Serkan Fidan, ‘‘Yeni hatlar da kullanıma girecektir’’ dedi.

Yoğun sisten dolayı bazı aksaklıklarla karşılaşıldığını belirten Fidan, gelecek günlerde vatandaşların seferlere ilgi göstereceğini düşündüğünü belirtti. Yeni hatların açılıp açılmayacağını sorduğumuzda da ‘‘Kadıköy’den Haliç’i birleştiren bir hattımız da bugün devreye girdi. Yeni hatlar da kullanıma girecektir. 2023 yılında yeni projeler gelebilir ama bir hattın açılması kolay olmuyor. En az üç-dört aylık bir çalışma gerektiriyor’’ yanıtını verdi.

Yolculuğumuz sırasında çok fazla yolcuya rastlamasak da görüş aldığımız vatandaşlar ilk tecrübelerinden memnun görünüyorlardı. Bir vatandaş yeni açılan hatların özellikle şehir içinde oluşan trafiği önlemekte çok başarılı olacağını ve farklı hatların açılması gerektiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.