Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CAS, Nairo Quintana’nın itirazını reddetti: Kolombiyalı bisikletçinin, 2022 Fransa Bisiklet Turu derecesi yasaklı madde kullanımı sebebiyle silindi

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), 32 yaşındaki Kolombiyalı bisikletçi Nairo Quintana’nın yasaklı madde kullandığı için aldığı cezaya yönelik itirazını reddetti. 2022 Fransa Bisiklet Turu’nu altıncı sırada tamamlayan Quintana’nın derecesi iptal edildi.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Nairo Quintana’nın kanında UCI (Uluslararası Bisiklet Birliği) tarafından temmuz ayında yapılan testler sonucunda yasaklı madde bulunmasından dolayı, Kolombiyalı bisikletçinin 2022 Fransa Bisiklet Turu’ndan diskalifiye edilmesi kararını onadı. 

CAS tarafından dün açıklanan kararla birlikte 2022 Fransa Bisiklet Turu’ndaki altıncılığının geri alınması kararı resmileşen Quintana, tramadol adlı yasaklı maddenin anti-doping kuralını ihlal etmemesi sebebiyle ekstra herhangi bir ceza almayacak.

Tramadol, ağrı kesici madde olarak kullanılmakta olup, performans arttırıcı niteliğinde sınıflandırılmıyor ancak 2019 yılından bu yana UCI tarafından yasaklı maddeler arasında yer alıyor.

Son olarak Arkea-Samsic takımı adına yarışan Kolombiyalı bisikletçi, kontratının sona ermesinin ardından hâlâ herhangi bir takımla anlaşamadı ve gelecek sezon için takım arayışına devam ediyor. Savunmasında doping yapmadığını söyleyen Quintana, tramadol isimli yasaklı maddeyi kullandığı iddialarını da reddetti.  

Kariyerinde İspanya ve İtalya bisiklet turlarında genel klasman şampiyonlukları bulunan 32 yaşındaki Nairo Quintana’nın Fransa Bisiklet Turu’nda da 2013 ve 2015 yıllarında ikincilikleri var.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.