Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: Sezonun son yarışı İspanya-Valensiya GP’de damalı bayrağı ilk sırada Alex Rins gördü | Şampiyon Francesco Bagnaia!

MotoGP’de 2022 takviminin 20. ve son yarışı yarışı bugün (6 Kasım) İspanya’nın Valensiya şehrindeki 4 kilometrelik Circuit Ricardo Tormo Pisti’nde 27 tur üzerinden koşuldu. MotoGP’den bu sezonla birlikte ayrılacak takım Suzuki’nin yarışçısı Alex Rins damalı bayrağı ilk sırada gören isim olurken, yarışı 9. sırada bitiren Francesco Bagnaia şampiyonluğa ulaştı.

Suzuki Ecstar takımından Alex Rins, 5. cepten başladığı yarışta damalı bayrağı ilk sırada görerek sezonun ikinci, kariyerinin beşinci MotoGP galibiyetini aldı.

Şampiyonluk mücadelesi veren sürücülerden Monster Energy Yamaha yarışçısı Fabio Quartararo mücadeleyi 4., Francesco Bagnaia ise 9. sırada tamamladı. Son yarışa, 2021 şampiyonu Quartararo’nun 23 puan önünde giren Bagnaia, pilotlar klasmanını, rakibinin 17 puan önünde bitirerek kariyerinin ilk MotoGP şampiyonluğunu elde etti.

25 yaşındaki Bagnaia, 2007’de bunu başaran Casey Stoner’dan beri MotoGP’de şampiyonluğa uzanan ilk Ducati sürücüsü oldu. MotoGP’de İtalyan takım ve İtalyan sürücü dublesini en son 1972 yılında görmüştük.

Francesco Bagnaia’nın şampiyonluğa ulaştığı anlar:

Valensiya GP sonrası şampiyonluğunu ilan eden Francesco Bagnaia’nın basın toplantısını takım arkadaşları bastı:

2009’daki Valentino Rossi’den beri ilk defa İtalyan bir MotoGP yarışçısı şampiyon oldu:

MotoGP’den ayrılacak Suzuki takımının son pozu:

Son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesi veren Fabio Quartararo’nun, şampiyon Franceso Bagnaia’yı kutladığı anlar:

MotoGP 2022 sezonu özeti:

https://twitter.com/MotoGP/status/1589302417341947904?s=20&t=B8dJSLCc_xDxwVH8HofviA

91 puan geri düştükten sonra MotoGP tarihinin en büyük geri dönüşüne imza atan Francesco Bagnaia’nın şampiyonluk öyküsü:

MotoGP pilotlar klasmanı:

Sezona damga vuran Ducati Lenovo takımı her kulvarda şampiyon oldu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.