Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Davutoğlu: “Bahçeli’nin sahip çıkmasıyla birlikte, Soylu kendi başına davranma yetkisine sahip tek bakan oldu”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın HDP konusunda farklı tutumlar sergilediğine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın buna sessiz kaldığına dikkat çekti. Davutoğlu, “Türkiye’de maalesef bir Bahçeli vesayeti vardır” diyerek Soylu’nun geçen yıl MHP lideri Devlet Bahçeli’nin desteğini almasıyla birlikte kendi başına davranma yetkisine sahip tek bakan olduğunu dile getirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AKP heyetinin HDP ziyaretinin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan habersiz olamayacağını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu HDP’yi gayri meşru gösteren açıklamalar yaparken AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’nin HDP’yi meşrulaştırmaya çalıştığını söyleyen Davutoğlu, “Erdoğan, başka bir mesele olmuş olsa herhalde bu konuda birçok yorum yapardı, Erdoğan sustu” diyerek çelişkili tutuma dikkat çekti.

“Önce Bahçeli ayar verir, sonra Erdoğan tavır gösterir”

Devlet Bahçeli’nin yarın (8 Kasım) düzenlenecek MHP grup konuşmasını dikkatle takip edeceğini söyleyen Davutoğlu, “Bahçeli’nin grup konuşmalarına tahammül biraz zordur ama tahammül edeceğiz artık. Yarın dinleyeceğiz Sayın Bahçeli’yi, ne diyecek acaba? Muhtemelen Sayın Erdoğan da Sayın Bahçeli’nin verdiği işarete uygun bir tavır sergileyecek bu konuda. Çünkü ‘Önce Bahçeli ayar verir, sonra Erdoğan tavır gösterir’ ilkesi burada da geçerli olacağa benziyor” diye konuştu.

Devlet yönetiminin ciddi zaaf altında olduğunu ve şeffaf olmayan “ayaklarla” devletin yönetilemeyeceğini belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

“Bir cumhurbaşkanının iki bakanı birbirleriyle çelişkiye düşecek tavırlar sergiliyor, milletvekilleri farklı açıklamalar yapıyorsa, esas riyakârlık burada var demektir. AK Parti masasında kaç ayak var bunu göreceğiz. Cumhur İttifakı’nda kaç ayak var bunu da göreceğiz. Türkiye’de maalesef bir Bahçeli vesayeti vardır. AK Parti üzerinde, Erdoğan üzerinde. Muhtemelen Süleyman Soylu da bu vesayeti bildiği için bu vesayete selam çakmaktadır. Eğer artık bir bakan cumhurbaşkanına selam çakmak yerine başka bir partinin genel başkanına mesaj vermeye başlamışsa orada bu işin çivisi çıkmış demektir.”

Haber: Davutoğlu Erdoğan’a sordu: “Anayasa değişikliği için, terörle işbirliği diye suçladığı HDP’ye heyet göndermek neyin nesi”

“Soylu, otonom bir bakandır”

İçişleri Bakanı Soylu’nun HDP’yi gayrimeşru kılmaya çalıştığını söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Şanlıurfa milletvekili ve basında çok görülen bir milletvekili de HDP’yi meşrulaştırmaya çalışıyor. Peki Sayın Erdoğan’ın tutumu ne? Herhalde Adalet Bakanı’nın Meclis’te HDP’yi ziyaret etmesi Erdoğan’dan bağımsız ve habersiz olmuş olamaz. O zaman Erdoğan’ın Süleyman Soylu’ya bir çift sözü olması gerekmez mi? Süleyman Soylu, geçen sene Bahçeli’nin kendisine sahip çıkmasından sonra otonom bir bakandır. Kendi başına davranma yetkisine sahip tek bakan Süleyman Soylu’dur.” 

“Soylu haklı ise Bekir Bozdağ istifa etmelidir”

Davutoğlu, istediğini gayrimeşru ilan eden Soylu’nun uyuşturucu baronlarıyla olan fotoğraflarını unutup, bu konuda mücadele verdiğini iddia ettiğini söyledi. Erdoğan’ın konuşması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu “Mahir Ünal bir açıklama yapar grup başkanvekili olarak, Bahçeli ayar verir. Erdoğan susar ve sonra istifasını alır. Şimdi de eğer Süleyman Soylu haklı ise Bekir Bozdağ istifa etmelidir” dedi.  

“Altılı Masa’nın yedinci ayağı” dedikten sonra HDP ile görüşmek

HDP ziyaretinin cumhurbaşkanından izinsiz yapılmasının mümkün olmadığını belirten Davutoğlu, Bozdağ’ın AKP Kongresi’ndeki “Bu parti, Tayyip’in partisidir” sözlerini hatırlattı ve kendi başına karar alamayacağını söyledi. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, “Cumhurbaşkanına tavsiyem orada tavrını ortaya koymasıdır. Ama yok, İçişleri Bakanı otonom bir bakan ise de bunu Türkiye’nin bilmeye hakkı var. ‘Altılı Masa’nın yedinci ayağı HDP’ dedikten, aylardır bu propagandayı sürdürdükten sonra şimdi HDP ile doğrudan görüşmek için ziyaret etmek meşru görülüyorsa o zaman Sayın Bahçeli ne diyecek bir de ona bakalım” diye konuştu.

Haber: Bakan Bozdağ ve AKP’den HDP’ye anayasa değişikliği ziyareti | Beştaş: “Konusu hak ve özgürlükler olan bir değişiklikte referandumu doğru bulmayız”

Haber: CHP’den Erdoğan’ın anayasa değişikliği teklifine ret: “Böyle bir çalışmanın içerisinde olmayacağız”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.