Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sarıyer’de yakalanan Sırp çete lideri hakkında Emniyet’ten açıklama

Interpol’ün kırmızı bültenle aradığı Sırp çete lideri Zeljko Bojanic, İstanbul Sarıyer’deki bir villada yakalanarak gözaltına alınırken polis ekipleri, villanın bahçesinde kazı yaptı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kazı çalışmasında herhangi bir bulguya rastlanılmadığını ve kamuoyunu yanlış yönlendirenler hakkında yasal işlem başlatılacağını açıkladı.

Uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan ve Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Sırp çete lideri Zeljko Bojanic, Sırbistan uyruklu Rosto Mijonovik’i öldürdüğü iddiasıyla İstanbul Sarıyer’de kaldığı villada gözaltına alındı.

Yasal işlem başlatılacak

İddiaların ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Sarıyer’deki villada yapılan kazı çalışmasında herhangi bir bulguya rastlanılmadığını, konuyla ilgili kamuoyunu yanlış yönlendirenler hakkında yasal işlem başlatılacağını duyurdu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce elde edilen bilgiler doğrultusunda;

Organize suç örgütü üyesi yabancı uyruklu Z. B. isimli şahsın, J. A. B. adına düzenlenmiş sahte Kuzey Makedonya pasaportu ile ülkemize geldiği ve ilimizde bulunduğu tespit edilmiştir. Başlatılan çalışmalar neticesinde adı geçen şahıs 04.11.2022 tarihinde Sarıyer ilçesinde yapılan operasyonda yakalanmıştır. İkamette yapılan aramada; sahte kimlik, pasaport ve dijital materyal ele geçirilmiştir. İkamet bahçesinde bir şahsın cesedinin gömülü olduğu yönündeki ihbar üzerine, Cumhuriyet Savcısı talimatı ile yapılan kazıda herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır. Konuyla ilgili olarak, kamuoyunu yanlış yönlendirenler hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şehrimizin huzur ve esenliğini korumak amacıyla bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.