Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli’den AKP-HDP görüşmesine destek: “Son derece doğal ve doğrudur”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Anayasa değişikliği teklifi kapsamında AKP’nin Meclis’te HDP’yi ziyaret etmesine değinen Bahçeli “Son derece doğal ve doğrudur” dedi.

Bahçeli, AKP’nin HDP’yi ziyaret etmesine ilişkin şöyle konuştu: 

“AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis’te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi son derece doğal ve doğru bir adımdır. HDP’yle niye görüşülmüş? Biz buna ne diyecek, nasıl bir tepki gösterecekmişiz? Günlerdir cevabı aranan marazi sorular bunlardır. HDP’ye nasıl baktığımızı tekrar etmeye lüzum bile duymuyorum. AK Parti heyetinin CHP’yle kurduğu temasa ses çıkarmayanların bizim sırtımızdan HDP’yi dillerine dolamaları müflis ve müfsit bir tavırdır. Zira bizim gözümüzde HDP neyse, CHP de odur ve aynısıdır. Biz kiminle görüşüldüğüne değil, makul ve demokratik çözümün nasıl olacağına bakıyoruz. Zarfla değil mazrufla ilgileniyoruz. Kabuğa değil öze odaklanıyoruz.”

“Henüz ikna edici bir sonuç alınmış değil”

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson bugün (8 Kasım) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsveç’in NATO üyeliği talebini görüşecek. İsveç ve Finlandiya’nın muhtemel NATO üyelikleri hakkında da değerlendirmede bulunan Bahçeli, şunları söyledi:

“İsveç Dışişleri Bakanı’nın, ülkesinin terör örgütü PKK/YPG ile arasına mesafe koyacağını söylemesi yalnızca bir vaattir. Henüz ikna edici ve Türkiye’nin taleplerini bihakkın karşılayan bir sonuç alınmış veya görülmüş değildir. NATO Genel Sekreteri boyunu aşan sularda kulaç atmaktan vazgeçmeli, TBMM’ye ödev verme densizliğinden derhal geri dönmelidir. İsveç ve Finlandiya hakkındaki kuşkular hâlâ yoğunsa, Türkiye kurnazca oyalanıyorsa, bilinsin ki İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği önünde aşılamayacak bir millet iradesi duracak, bu tarihi irade de asla teslim olmayacaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.