Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener: “Açılımcılar kumpanyası yeniden seyircisiyle buluşuyor”

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’nin anayasa değişikliği teklifi için HDP’yi ziyaret etmesini “Açılımcılar kumpanyası” diyerek hedef aldı. Akşener, “Erdoğan için PKK’yla masaya oturmakla PKK’ya karşı mücadele etmek arasında fark yok çünkü onun tek bir ideolojisi var, o da iktidarda kalmak” dedi.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde çıkan yangında hayatını kaybeden sekizi çocuk dokuz Suriyeli sığınmacıya rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Akşener, “Filler tepişti, bedelini çocuklar ödedi. Keşke bunlar hiç olmasaydı, keşke bu insanlar yerlerinde yurtlarında kalsaydı. Dünyadaki bütün kötülüklerin bedelini çocuklar ödüyor” dedi.

İmamoğlu’na destek

Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesini eleştirdiği için yargılandığı davanın 11 Kasım’da görüleceğini belirterek, “Keyfe ve adamına göre çalışan bu yargı sistemini, haklıyı ezip, güçlüyü kollayan bu adaletsiz düzeni hep birlikte alt edeceğiz” diye konuştu.

“Erdoğan, HDP’yi Altılı Masa’nın sağında solunda ararken kendi bakanının yanında buldu”

Akşener, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AKP heyetinin başörtüsü tartışmasıyla gündeme gelen anayasa değişikliği teklifi için HDP’yi ziyaret etmesini, “Açılımcılar kumpanyası yeniden seyircisiyle buluşuyor” diyerek eleştirdi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muradına erdiğini söyleyen Akşener, “Altılı Masa’nın sağında, solunda, altında ararken, nihayet HDP’yi kendi bakan ve milletvekillerinin yanında bulmuş” dedi. Erdoğan’ın sadece “koltuğu sallanana kadar vatansever” olduğunu belirten Akşener, şöyle konuştu:

Sayın Erdoğan için PKK’yla masaya oturmak ile PKK’’ya karşı mücadele etmek arasında, ideolojik bir fark yok çünkü onun tek bir ideolojisi var, o da iktidarda kalmak. AK Parti vekilleri, PKK’yla bir tuttukları HDP ile aynı masaya otururken utanmadılar. İşin ilginç tarafı, HDP vekilleri de genel başkanlarını tutukladığı, belediyelerine kayyum atadığı için sabah akşam eleştirdikleri AK Parti ile aynı masaya oturmaktan zerre utanmadılar. Demek ki neymiş? İki taraf için de ilkeler, değerler, hikaye, at pazarlığı şahaneymiş.

Haber: Bursa’da yangın: 8’i çocuk 9 kişi öldü

“Mont için üç yıllık taksit, Gogol bile böylesini yazamadı”

Akşener, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye’ye istikrar geldiği ve ekonominin sağlıklı olduğu yönündeki sözlerine, Türkiye’nin sefalet endeksinde dünyada birinci olduğunu ve fakirliğin, sansürün, torpilin istikrarlı hale geldiğini söyleyerek tepki gösterdi. Erdoğan’la aynı evrende yaşamadıklarını söyleyen Akşener, “Hatta biz, onunla aynı uzay-zaman düzleminde bile yaşamıyoruz. Çünkü artık, gerçeklik algısını, tamamen kaybetmiş durumda. Adeta paralel bir evrende yaşıyor. E, saray hayatı insanı paralelleştirir” dedi.

Kredi borcunu ödeyemeyen kişi sayısının 4,2 milyona ulaştığını belirten Akşener, bazı bankaların mont almak için 36 ay vadeli kredi açmasına dikkat çekti: “Bay Kriz ve saz arkadaşlarını tebrik etmek lazım. Çünkü Gogol bile bu kadarını yazamadı. Gogol’un, Palto hikâyesindeki, baş karakter bile palto parasını altı ayda toplamıştı. Sayın Erdoğan’ın trajik ekonomi masalında ise bir mont parası için, üç yıllık taksit gerekiyor.”

Haber: Bakan Bozdağ ve AKP’den HDP’ye anayasa değişikliği ziyareti | Beştaş: “Konusu hak ve özgürlükler olan bir değişiklikte referandumu doğru bulmayız”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.