Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya “onursuz” davası – “Çelişik ruh yapısı haksız eylemine meşruiyet kazandırmamaktadır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Onursuz olan Kılıçdaroğlu’dur” paylaşımı ile ilgili 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde, Soylu’nun kendisi hakkında ortaya çıkan iddialardan sıyrılmak ve gündemi değiştirmek için Kılıçdaroğlu’na yalan, iftira ve hakarette bulunduğu, “çelişik ruh yapısı”nın haksız eylemine meşruiyet kazandıramayacağı belirtildi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün (8 Kasım) partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun haftada beş bin uyuşturucu satıcısının yakalandığına ilişkin sözlerini hatırlatarak, “Soylu’nun itirafına teşekkür ederim. Kendileri itiraf ediyorlar ama bana kızıyorlar. Bir insanın gram onuru olsa bir dakika durmaz istifa eder” demişti. Soylu ise sosyal medya hesabından, “Onursuz olan Kılıçdaroğlu’dur” açıklamasını yapmıştı. 

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Bakan Soylu hakkında Kılıçdaroğlu’nun “kişilik değerlerine zarar verdiği” gerekçesiyle 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtı. Davayı sosyal medya hesabından duyuran Çelik, “Süleyman Soylu ‘onursuz’ hakaretinin hesabını verecek. Genel Başkanımız tarafından Süleyman Soylu’ya biçilen değer ve verilen talimat gereğince, Soylu aleyhine 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtık” diye yazdı.  

Dava dilekçesinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kılıçdaroğlu’na 5 kuruş manevi tazminat ödemesi ve mahkeme ilamının en yüksek tirajlı beş ulusal gazetede yayımlanması istendi. Yargılama giderleri, vekalet ücreti ve gazetelerde yayımlatma giderlerinin de Bakan Soylu’ya yükletilmesi talep edildi.  

“Saldırıların hukuksuz yaptırımına katlanmak zorundadır”

Dava dilekçesinde, Soylu’nun kendisi hakkında ortaya çıkan iddialardan sıyrılmak ve gündemi değiştirmek için Kılıçdaroğlu’na yalan, iftira ve hakarette bulunduğu belirtildi. Dilekçede, “Davalının, hakaret ve iftiralarının hoş görülebilme olasılığı bulunmamaktadır. Davalının kişiliği ve içinde bulunduğu çelişik ruh yapısı, vekil edene yönelik haksız eylemine meşruiyet kazandırmamaktadır. Davalı kabul edilmez biçimdeki saldırılarının hukuksal yaptırımına katlanmak durumundadır” denildi. 

Kılıçdaroğlu: “Benim için Soylu’nun değeri beş paradır”

Dilekçede, hakaretin yüksek miktarda tazminat gerektirdiği ancak Kılıçdaroğlu’nun davanın 5 kuruşluk açılması için talimat verdiğine değinilerek, şu görüşlere yer verildi:

Her ne kadar dava konusu hakaret ve iftira kapsamlı sözlerin ağırlığı, davalı Süleyman Soylu’nun kişiliği, ekonomik ve sosyal durumu çok yüksek miktarlı tazminata hükmedilmesini gerektirmekte ise de bizzat müvekkilin; ‘Adamına göre, kişiliğine göre, ederine göre tazminat olmalı, benim için Süleyman Soylu’nun değeri beş paradır, o nedenle beş paralık dava açılması lazım ancak madem ‘para’ birimi tedavülde yok o halde 5 kuruşluk dava aç ve bunu da belirt’ talimatı çerçevesinde sadece 5 kuruşluk dava açma yoluna gidilmiştir.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.