Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hande Yener klibinden kraliyet damatlığına: Norveç prensesine tahtı bıraktıran şamanın öyküsü

Norveç Prensesi Märtha Louise artık Norveç kraliyet ailesini temsil etmeyecek. Çünkü Prenses, nişanlısı Durek Verrett ile evlenmek için kraliyet görevlerinden feragat etti ve onunla birlikte alternatif tıbba odaklanacağını açıkladı. Peki, kendisini “6. Nesil Şaman” olarak tanımlayan bu şamanın hikâyesi ne? Yolu Türkiye ile nasıl kesişti? 

Norveç Prensesi Märtha Louise, nişanlısı Durek Verrett ile yürüttüğü alternatif tıp işlerine odaklanmak istediğini belirterek, kraliyet ailesindeki unvanlarından ve ayrıcalıklarından vazgeçtiğini açıkladı. Norveç Kraliyet Sarayı’ndan yapılan açıklamada ise 51 yaşındaki Prenses Louise’nin unvanını koruyabileceği belirtildi. 

Louise, nişanlısı Durek Verrett ile evlenince Verrett, kraliyet ailesini temsil etmeyecek ve kraliyet unvanlarına sahip olmayacak. 7 Haziran’da nişanlanan çift, kraliyet unvanlarını ticari faaliyetlerde kullanmakla suçlanıyordu. 

Haziran 2019’da nişanlanan çift, bu mutlu günlerini Instagram hesabından paylaştıkları bir mesajla duyurdu. Prenses Louise paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

“Eleştirme ihtiyacı hissedenlere söylüyorum: Benim yerime seçim yapmak ya da beni yargılamak size düşmez. Şaman Durek, birlikte vakit geçirmeyi sevdiğim birisi.”

Prenses Louise, Kral 5. Harald ve Kraliçe Sonja​​​​​​​’nın en büyük çocuğu. 2002 yılında yazar eşi Ari Behn ile evlenen Louise, 2016’da Behn’den boşandı. Depresyon tedavisi gördüğü belirtilen Behn, 2019’un Noel akşamı intihar ederek yaşamına son verdi. 

Märtha Louise ve Ari Behn

Peki, Norveç’te tartışmalara yol açan bu şaman kim?

Märtha Louise’nin nişanlısı Durek Verrett, Holywood yıldızlarına spiritüel danışmanlık hizmeti veriyor. Gwyneth Paltrow, Nina Dobrev ve Antonio Banderas gibi takipçileri bulunan Afrikalı-Amerikalı Verrett, internet sitesinde kendisini “ruhsal evrime hizmet etmeye” ve “sağlığın ne anlama geldiğini yeniden anlamaya” adayan 6. nesil bir şaman olarak tanımlıyor. 

Ancient Wisdom Today isimli bir podcast programı da bulunan Verrett, koronavirüsün atlatılmasına yardımcı olduğunu söylediği ruh iyileştirici madalyayı ise 222 dolara satıyor. 262 bin takipçili Instagram hesabında da zaman zaman canlı yayınlar yapıyor, takipçilerini bilgilendiriyor. Verrett ile bir saatlik sanal seansın ücreti 1500 dolar. 

Durek Verrett

Kitaplarında kanserin kişisel bir seçim olduğunu yazan, 11 Eylül saldırılarını da düzenlenmeden iki yıl önce tahmin ettiğini öne süren Verrett’in alternatif tıbba olan bu düşkünlüğü ve yaptığı açıklamalar Norveç’te eleştiri konusu. Hatta Verrett, kendisini eleştirenlerce “şarlatan”, “dolandırıcı” ve “komplo teorisyeni” olarak da adlandırılıyor. Eski Norveç Başbakanı Erna Solberg de Verrett’in görüşlerini “çok garip” ve “gerçekdışı” olarak nitelendirenlerden biri. 

Söylediği ve yaptığı şeylerin Norveç’te tartışma yarattığını bildiğini anlatan Verrett ise maruz kaldığı bu eleştirilerin ırkçılıktan kaynaklandığını iddia ediyor.  

Prenses Louise de bu konuya dair yaptığı açıklamada, araştırmaya dayalı bilginin ne kadar önemli olduğunu bildiğini fakat alternatif tıbbın da önemli bir yardımcı olduğunu söylüyor. Her fırsatta hem geleneksel hem de alternatif tıbba inandıklarını belirten çift, bu yüzden geleneksel ve alternatif tıp arasında bir “köprü” görevi üstlenmek istiyor.

“Yalanın Batsın” ve Türkiye günleri

Norveç Prensesi Louise’in uğruna unvanlarından vazgeçtiği bu şamanın yolu Türkiye’den de geçti. Hayatının bir dönemini Türkiye’de geçiren Verrett, Hande Yener’in “Yalanın Batsın” şarkısının klibinde oynadı. 

Şaman Verrett, 22 Ocak 2021’de Hürriyet’ten Nazan Ortaç’a verdiği röportajda, bir gün Prenses Louise ile birlikte Türkiye’ye taşınmak istediklerini söyledi:

“Gerçekten Türkiye benim kalbim ve ruhum. Kız arkadaşım Märtha’ya ‘Seni kalbime götüreceğim’ dedim. Bana ‘Kalbin nerede?’ dedi. Ona ‘Kalbim Türkiye’de, seni Türkiye’ye götürüyorum’ dedim. Türkiye benim için böyle derin bir aşk. Bir gün Türkiye’de kendi evime sahip olmayı diliyorum çünkü Türkiye’de olmak beni mutlu ediyor. Sadece bunun hakkında konuşurken bile gözlerim doluyor. Kız arkadaşımı ve çocuklarını Türkiye’ye taşınmaları için birçok kez ikna etmeye çalıştım. Çok mutlu olurdum ama Los Angeles’a taşınmak istiyorlar. Tabii bu hayatımın ilerleyen dönemlerinde Türkiye’de bir evimiz olmayacağı anlamına gelmiyor.”

Şaman Durek’in “Ruhunun Şifrelerini Çöz” isimli kitabı da halen Türkiye’de pek çok kitapçının raflarında. Kitap, HepsiBurada’da 84,99 TL’ye satılıyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.