Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sandy Hook saldırısına “aldatmaca” diyen komplo teorisyeni Alex Jones’un 473 milyon dolar daha tazminat ödemesine karar verildi

Amerikalı aşırı sağcı komplo teorisyeni Alex Jones, 2012’de Sandy Hook İlkokulu’na düzenlenen ve 26 kişinin hayatını kaybettiği saldırının “aldatmaca” olduğu yönünde yaptığı haberlerden dolayı 473 milyon dolar daha tazminat ödeyecek.

Sandy Hook İlkokulu’na düzenlenen saldırının “bir aldatmaca” olduğu yönündeki iddialarıyla gündeme gelen aşırı sağcı komplo teorisyeni Alex Jones’un dünkü (10 Kasım) davasında Connecticut’taki jüri üyeleri, Jones’un saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine 473 milyon dolar daha ceza ödemesine hükmetti.

Jones, 12 Ekim’de görülen davasında da yaptığı haberlerden dolayı 965 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Davacılar, Jones’un söylediklerinden tamamen pişman olmadıklarını savunarak daha fazla tazminat talep ettiler. Böylece Jones’un ödemesi gereken toplam tutar 1,44 milyar dolara çıktı.

Alex Jones

Ailelerin avukatı Chris Mattei, alınan bu kararın ardından şöyle konuştu: “Masumları hedef alan yalanlardan çıkan sağlayan herkes adaletle yüzleşecek.”

Jones’un bu cezaları nasıl ödeyeceği belirsizliğini koruyor. Daha önce bir ekonomist, Jones’un Infowars markası ve şirketi Free Speech Sytems’ın değerinin 270 milyon doları bulabileceğini söyledi. Öte yandan Jones’un mal varlıklarından bazılarını saklamaya çalıştığı da iddia ediliyor. Bu yüzden dün görülen davada Yargıç Barbara Bellis, Jones’un kişisel varlıklarını ABD dışına çıkarmasını geçici olarak engelledi.

Daha önce Teksas’ta görülen başka bir davada da Jones’un 45,2 milyon dolar para cezası, 4,1 milyon dolar da tazminat ödemesine karar verilmişti.

Sandy Hook saldırısında hayatını kaybedenler.

20 yaşındaki Adam Lanza, ABD’nin Connecticut eyaletindeki Sandy Hook İlkokulu’na 12 Aralık 2012’de bir saldırı düzenledi. Okula gitmeden önce annesini de öldüren Lanza, Sandy Hook İlkokulu’nda altı ve yedi yaşlarında 20 çocuğu ve dördü öğretmen olmak üzere müdür, okul yardımcısı ve psikolog da dahil altı yetişkini katletti. Lanza, polis müdahalesinden önce intihar etti.

Jones saldırının hükûmetin Amerikalılar’dan silahları almak için düzenlediği bir senaryo olduğunu iddia ederek, saldırıda kimsenin ölmediğini savundu. Diğer yandan hayatını kaybedenlerin ailelerinin “oyuncular” olduğunu da söyledi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.