Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener Adana’da: “1 doları çocuklarımıza çok gördüler, 24 milyar lirayı Hariri’nin cebine koydular”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana’nın Kozan ve İmamoğlu ilçelerinde esnaf ziyareti yaptı. Kozan’da vatandaşlara seslenen Akşener, okullarda bir öğün ücretsiz yemek teklifinin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesine tepki gösterdi. Akşener, “1 doları çocuklarımıza çok gördüler, 24 milyar lirayı Hariri’nin cebine koydular” dedi. 

Esnaf ziyaretlerine Kozan’da başlayan Akşener’in sabah kaldığı otele, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da geldi. Kozan’da esnafı dinleyen ve halka seslenen Akşener’in gündeminde, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve okullarda bir öğün ücretsiz yemek teklifinin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesi vardı. İlk olarak EYT konusuna değinen Akşener şunları söyledi:

“3600 dediler, yapmadılar. Kenarından bir düzelttiler ama o da eksik oldu. İnşallah biz gelince, biz yapacağız. Senelerdir EYT dediler. EYT’yi konuşa konuşa şimdi mecbur kaldılar. Ocak ayında EYT’yi çözüyorlar. Allah’ımıza bin şükür, işte seçmenin velinimet olmasının sonuçları. Onlar tam anlamıyla çözemez. Dolayısıyla inşallah çok az kaldı, sonunda inşallah biz çözeceğiz.”

Okullarda bir öğün ücretsiz yemek teklifinin Meclis’te AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesine de tepki gösteren Akşener şöyle konuştu:

“Tam 24 milyar lirayı Hariri’nin cebine koydular. Niye biliyor musunuz, patronun arkadaşıymış. Sayın Cumhurbaşkanı’nın aile dostuymuş. Ayıp olmasın diye 24 milyar lirayı Telekom’dan aldılar, sizin cebinizden aldılar, Kozanlı’nın cebinden aldılar. Sen cebinde 10 lirayla gez çocuğum, onlar 24 milyar lirayı koydular Hariri’nin cebine. Haram olsun, zıkkım olsun elbette ama bir öğün yemek teklifimizi reddettiler. Öğrenci başına 1 dolar civarı masrafı var. 1 doları çocuklarımıza çok gördüler, 24 milyar lirayı Hariri’nin cebine koydular. AnkaPark diye bir yer var, çok konuşuldu. 14 milyar lira para verildi.”  

Akşener Kozan’dan sonra Adana’daki Şehit Mustafa Kubilay anıtını ziyaret etti ve buradan İmamoğlu ilçesine gitti. İmamoğlu ilçesinde konuşma yapmayan Akşener, esnaf ziyaretlerinde bulundu. 

Akşener’in İmamoğlu’nda bulunduğu saatlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da ilçeye geldi ancak ikili burada karşılaşmadı. 

İYİ Parti lideri Akşener, uzun bir aradan sonra yaptığı esnaf ziyaretini Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyareti ile tamamladı.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.