Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu Adana-İmamoğlu’nda: “Allah’ın izni ile 2023 çok güzel olacak”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana’da bir dizi ziyarette bulundu. Yüreğir, Ceyhan ve İmamoğlu ilçelerini gezen İmamoğlu, coşkulu bir kalabalığa seslendi. Halka hesap vermekten asla geri durmadığını belirten İmamoğlu, “Halka hizmet eden insan, halkına hizmet eden her insan; başkanımız gibi hepimiz halkımıza hesap vermekten imtina etmeyiz. Ama bizi haksız yere mahkûm etmek isteyen insanlara 2019’da İstanbullu nasıl cevap verdiyse, misli misli 2023’te de cevabını tokat gibi verir. Dolayısıyla hiçbir sıkıntımız yok. İşimize devam ediyoruz” diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün (12 Kasım) sabah saatlerinde Adana’ya geldi. İmamoğlu’nun ilk durağı Yüreğir ilçesi oldu. Burada, 2019 seçimlerinde kendisi için tandır ekmeği yaparak halka dağıtan 87 yaşındaki Kadriye Sanıgök’ü ziyaret eden İmamoğlu, tandır ekmeği ve köy kahvaltısıyla güne başladı. Sanıgök’ü ziyaretinde İmamoğlu’na, CHP Adana Milletvekili Müzeyen Şevkin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Millet İttifakı’nın il ve ilçe başkanları eşlik etti. 2019 yılında çekilen video karşısında duygulandığını söyleyen İmamoğlu’na Kadriye Sanıgök, “Huzur istiyoruz oğlum. Hiç üzülme. Biliyorum, senin üstünde çok ağırlık var. Ama geçecek Allah’ın iziniyle” diyerek hayır duası okudu. 

İmamoğlu’nun Adana’daki ikinci durağı Ceyhan ilçesi oldu. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan İmamoğlu’nu Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, makamında ağırladı. Kısa bir sohbetin ardından belediye önündeki halkla kucaklaşan İmamoğlu, Adana’nın bereketli topraklarında olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu paylaşarak, “Burada Hülya Başkanım’ı ziyaret ettik. Çok mutluyum. Onur duyduk. Güzel ilçemizin çocuklarına, gençlerine, hanımefendilerine, beyefendilerine şunu söylemek istiyorum. Hayatınızda hiç olmadığınız kadar umutlu olun. Hayatınızda geleceğe bakışınızda gözlerinizin içi ışıl ışıl olsun. Hiçbir zaman aklınıza kötü bir şey gelmesin. Yapılan müdahaleler olabilir. Yapılan sıkıntılı davranışları bize yaşatıyor olabilirler. Ama bunların hepsi bir sınav. Günün sonunda Cumhuriyet’in 100. yılı için geri saymaya başladık. Allah’ın izniyle göreceksiniz 2023 çok güzel olacak” dedi.

İmamoğlu, İmamoğlu’nda

İmamoğlu’nun bir sonraki adresi, soyadı ile aynı adı taşıyan İmamoğlu ilçesi oldu. İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse, misafirini kapıda karşıladı. “İmamoğlu seninle gurur duyuyor” sloganları ve davul zurnayla karşılanan Ekrem İmamoğlu, coşkulu kalabalık arasından güçlükle belediye hizmet binasına yürüyebildi. Belediyeye girmeden vatandaşlara seslen İmamoğlu, ilçenin ismini taşımaktan dolayı gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Şimdi bazen diyorlar ki endişe ediyor musun? Ya da bir korku, bir sıkıntı duyuyor musun? Vallahi yüzüme bakınca anlarsınız. Hiç sıkıntım yok, Allah’a şükür. Hiç endişeniz olmasın. Sizlerden güç alıyoruz. Buradaki hanımefendiler, ablalarımız, teyzelerimiz, sevgili hemşerilerimiz, sizler bizim için dua ediyorsunuz, biliyorum. Bizlere buradan güzel duygularınızı gönderiyorsunuz. Onun için koruyucu maneviyat benimle beraber. Göğsümüzü gere gere, başınız dik diyebilirsiniz ki ‘İstanbul’da bizim ilçemizin ismini taşıyan bir delikanlı var’. O delikanlıyı sizin hanenizin bir evladı kabul edin. Sizi mahcup etmeyeceğiz. Çok mutluyum. Seçildiğim ilk andan itibaren Kasım Başkanım’a buraya gelmek için ne kadar can attığımı söylemiştim. Fırsat yaratamadık. Ama bugün Zeydan Başkanımız’ın evladının mutlu gününe eşlik etmek için plan yaptığımda dedim ki ‘Mutlaka İmamoğlu’na gideceğim. O tabelanın altında bir fotoğraf çektireceğim. O benim çocukluk hayalim. Beldemizin yanındayız. Sizlerin yanındayız. Çok çalışkan bir belediye başkanımız olduğunu takip ediyorum.”

Konuşmaların ardından İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse ile birlikte esnaf ziyareti yapan Ekrem İmamoğlu, vatandaşlarla da ayaküstü sohbet etti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.