Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altan Tan: “AKP’nin Kürt oyları için farklı bir sürece girdiğini görüyoruz”

HDP’de üç dönem milletvekilliği yapan Kürt siyasetçi Altan Tan, AKP’nin HDP ziyaretini, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babasının rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır’a getirilmesini ve Taksim saldırısını Medyascope‘a değerlendirdi. Tan, “AKP’nin Kürt oyları için farklı bir sürece girdiğini görüyoruz” dedi.

AKP’nin HDP’yi ziyareti: “Bunlar tesadüf değil ve bir şeyler hazırlanıyor”

AKP’nin başörtüsüne yönelik anayasa değişikliğiyle ilgili HDP’yi ziyaret etmesini değerlendiren Altan Tan, “Altı yıl boyunca şeytanlaştırdıkları HDP’yi hiçbir şey olmamış gibi Meclis’te ziyaret etmeleri tabii ki tartışma ve polemik konusu olacaktır. Son günlerde yaşananları üst üste koyduğumuzda AKP’nin Kürt oylarını alabilmek için farklı bir sürece girdiğini görebiliriz. Demirtaş’in Diyarbakır’a getirilmesi, Ankara’da eski AKP’li bir vekilin Kürt çalıştayı düzenlemesi. Bunların tesadüf olmadığı ve bir şeylerin hazırlandığı görülüyor” dedi.

Diyarbakır ziyareti Demirtaş için de sürpriz olmuş

“Demirtaş’ın Diyarbakır’a getirilmesi normal bir durum değil”

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, kalp krizi geçiren babası Tahir Demirtaş’ı görmesi için özel jetle Diyarbakır’a getirilmesini de yorumlayan Tan, şöyle konuştu:

“Yıllarca iktidara çalışan Sedat Peker’in yasal hakkı olmasına rağmen annesinin cenazesine dahi katılmasına izin verilmedi. Yaşananlara sıradan geçiştirilecek olaylar değil ama fazla anlam yüklemek de doğru değil. Bir hareket var, nereye varır bunu bilemiyoruz. Demirtaş’ın Diyarbakır’a getirilmesi, hele Kürt siyasi mahkûmları açısından bakıldığında normal bir durum değil.”

Demirtaş mı, Öcalan mı?

Altan Tan, MetroPOLL araştırma şirketinin Demirtaş ve Öcalan’ın Kürt seçmen üzerindeki etkileri ile ilgili araştırmasının sonuçlarını ise şöyle değerlendirdi: “İkisinin koşulları eşit değil. Öcalan, altı yıldır ne konuşuyor, ne söylemek istiyor bunu bilmiyoruz. Sayın Demirtaş ise neredeyse her gün beyanatlar veriyor. Bir taraftan sistem en acımasız bir şekilde kendisine yönelirken, diğer yandan görüşlerini kamuoyuna ifade etmesine engel koymuyor. Türkiye ve Kürt seçmeninin özlemini duyduğu demokratik ve sivil bir Kürt siyaseti bakımından Demirtaş şu anda o pozisyonda bulunuyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.