Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Einstein ve Hawking’i geride bıraktı: 11 yaşındaki Yusuf Shah, IQ testinde rekor kırdı

İngiltere’nin kuzeyindeki Leeds şehrindeki Wigton Moor İlkokulu’nda okuyan 11 yaşındaki Yusuf Shah, IQ testi Mensa’dan en yüksek puanı aldı. Shah aldığı 162 puanla, Albert Einstein ve Stephen Hawking’in rekorunu kırdı.

11 yaşındaki Yusuf Shah, 18 yaş altı için belirlenen maksimum IQ’ya ulaştı ve yüzde 1’lik dilime girdi. Altıncı sınıf öğrencisi, dünyaca ünlü fizikçiler Albert Einstein ve Stephen Hawking’i geride bıraktı. Einstein ve Hawking’in 160 puan aldığı düşünülüyor.

Okulda herkesin kendisine çok zekisin dediğini ve bu yüzden Mensa’ya girmeye karar verdiğini söyleyen Shah, “Sınava giren insanlar arasında ilk yüzde 2’lik dilimde olup olmadığımı bilmek istemiştim” dedi. Shah, beynindeki lobları harekete geçiren her şeyi yapmayı sevdiğini, sudoku ve Rubik küplerini çözmekten zevk aldığını belirtti.

Yusuf Shah

Mensa’daki başarısını kutlamak için ebeveynleri ve erkek kardeşiyle Nando’s isimli tavuk restoranına giden Shah’ın annesi, oğlu ile gurur duyduğunu söyledi: “Ailede Mensa testine giren ilk kişi Yusuf. Çok gurur duydum. Aslında biraz da endişeliydim. Her zaman çocukların olduğu salonda sınavlara girerdi. Yetişkinlerin, gözünü korkutabileceğini düşündük. Ama zekice halletti.”

Baba Irfan Shah da oğlunu “Hazırlanması zor bir sınav. Halihazırda yaptığımız şeyleri yaptık, IQ testi için özel bir hazırlık gerçekleştirmedik” diyerek kutladı.

Shah, Cambridge ya da Oxford’da matematik okumak istiyor.

Kaynak: Arab News

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.