Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’ın en sevdiği şarkı ona artık CHP’yi hatırlatacak: “Bana her şey seni hatırlatıyor” şarkısının bestecisi Aşkın Tuna CHP için iki şarkı yazdı

Söz yazarı ve besteci Aşkın Tuna, geçtiğimiz hafta sonu Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) üye oldu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en sevdiği şarkılardan biri olan “Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda”nın da söz yazarı olan Aşkın Tuna’nın CHP için iki şarkı sözü yazdığı öğrenildi. Tuna, “Bay Kemal” ve “Geliyor Gelecek Kılıçdaroğlu” şarkılarını ilerleyen günlerde partiye sunacak. 

CHP, seçimlere yedi ay kala yeni üyeleri partiye kazandırmaya devam ediyor. “Devlerin Aşkı Büyük Olur” , “Sabah Sensiz Olmuyor” ve Erdoğan’ın sembol şarkılarından biri olan “Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda” şarkısının söz yazarı olan Aşkın Tuna, geçen hafta sonu CHP’ye katıldı. Tuna’ya parti rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı. 

“Bay Kemal” ve “Geliyor Gelecek Kılıçdaroğlu”

Besteci ve söz yazarı Aşkın Tuna Medyascope‘un “CHP için şarkı yazacak mısınız?” sorusunu “Elbette partinin vereceği her türlü göreve hazırım. Hele de profesyonellik alanımla ilgili bir talebe cevap vermemem mümkün değil. Taşın altına elimizi koymak için girdik siyasete” diyerek yanıtladı. Tuna, CHP için “Bay Kemal” ve “Geliyor Gelecek Kılıçdaroğlu” isimli iki şarkı yazdığını, şarkıları önümüzdeki günlerde partisine sunacağını söyledi.

Tuna, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) 2002 yılında şarkılarını sık sık kullandığını belirtti. Müzik Eseri Sahipleri Meslek Grubu (MSG) Başkan Yardımcılığı görevini üstlendiği dönemde, telif konusunda meslek birliği yönetiminde olan bir kişi olarak konuyla ilgili hassasiyet gösterdiğini ve partiye yaptığı bilgilendirmenin ardından AKP’den sembolik bir telif ücreti aldığını söyledi. 

“Gençlik yıllarımdan bu yana sosyal demokrat çizgide oldum”

Tuna, AKP’nin şarkılarını kullanmasına ilişkin şöyle konuştu:  

“Yıllar içinde şarkı, verdiğim iznin kapsamını çokça aşarak adeta AKP ile özdeşleşti. Hatta öyle ki şarkının söz yazarı olan benim adım da partiyle yan yana anılmaya başlandı. Evet gerek AKP içinden gerekse partinin seçmeni durumunda olan birçok dostum var ancak beni tanıyanlar gençlik yıllarımdan bu yana siyasi görüşümün sosyal demokrat çizgide olduğunu ve Atatürk’ün kırmızı çizgim olduğunu çok iyi bilirler. Geçen zaman zarfında bu çizgimden en ufak bir sapma olmamıştır.”

“Eserlerimi şu veya bu ideolojiye inananlara yasaklamak aklımın ucundan geçmez”

“Eserlerimi toplum için üretiyorum ve onlar sevgiyle, saygıyla sahiplenen herkesin ‘usulünce’ kullanımına açıktır. Eserlerimi şu veya bu fikre, ideolojiye inananlara yasaklamak gibi bir şey aklımın ucundan bile geçmez. Fenerbahçe taraftarı olmama rağmen ‘Beraber Yürüdük’, ‘Güneşimi Kaybettim’ gibi şarkılarımın yalnızca Fenerbahçe tribünlerinde değil tüm takımların tribünlerinde tek yürek olarak seslendirilmesinin, bir sanatçı olarak bana yaşattığı mutluluğu şarkılarımın farklı görüşlere mensup ideolojik, siyasi çevreler tarafından benimsenmesiyle de aynı şekilde yaşıyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.