Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kiev açıkladı: Tahıl Koridoru Anlaşması dört ay daha uzatıldı

İstanbul’da 22 Temmuz 2022 tarihinde imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması dört ay daha uzatıldı. Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, tahıl anlaşmasının dört ay daha uzatıldığını açıkladı. Anlaşma 19 Kasım’da sona erecekti.

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, 22 Temmuz’da İstanbul-Beşiktaş’taki Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) arabuluculuğunda imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması’nın uzatılmasına ilişkin Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Karadeniz Tahıl Girişimi 120 gün uzatılacaktır. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte küresel gıda kriziyle mücadelede önemli bir adıma daha imza attı.”

https://twitter.com/OlKubrakov/status/1593138964411846657?s=20&t=5jnIPzvVKcUNRhic9pWllQ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de anlaşmanın uzatılmasına dair açıklama yaptı. Zelenskiy, “Ukrayna, Guterres ve Erdoğan ile birlikte gıda krizine karşı küresel mücadelede önemli bir karar aldı. Ortaklardan resmi bir duyuru bekliyoruz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Twitter hesabından paylaştığı mesajında, anlaşmanın 120 günlüğüne uzatıldığını duyurdu.

Erdoğan dün G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Endonezya’nın Bali Adası’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve tahıl koridoruna da değindi. Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşta Türkiye’nin barışın, refahın ve adaletin tahsisi için çaba gösterdiğine ve tahıl krizinde oynadığı role de atıfta bulunan Erdoğan, şimdiye kadar 11 milyon ton tahılın dünya pazarlarına girmesi için çaba harcandığını ve çabaların da devam ettiğini söyledi. Tahıl koridorunun şu an itibarıyla devam ettiğini hatırlatan Erdoğan, “Herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

Erdoğan, kendisine yöneltilen “Putin ile tahıl anlaşmasının devamı için bir temasınız oldu mu?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Anlaşmanın süreceğini düşünüyorum. Türkiye’ye döner dönmez Putin ile konuşacağım. Tahıl koridorunun devam etmesi tüm dünya için önemli.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.