Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, Kilis’te konuştu: “Benim uzun uzun kalmaya niyetim yok, beş yılda sorunları çözeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Benim öyle uzun uzun konuşmaya niyetim yok, uzun uzun kalmaya da niyetim yok. Beş yılda bu ülkenin en temel sorunlarını altı lider bir araya gelerek akılla çözeceğiz” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kilis’te kentin ileri gelenleri, esnaf ve yurttaşlarla bir araya geldi. İktidara geldiklerinde Suriyeliler’i ülkelerine geri göndereceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Suriyeli kardeşlerimiz iradeleriyle ülkelerine dönecekler. Soruyorum, ‘Huzur olsun gideriz’ diyorlar, gidecekler” dedi. Önümüzdeki sene yapılacak Türkiye genel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine işaret eden Kılıçdaroğlu, “Saraylarda oturma niyetim de yok. Evimizde oturacağız. Benim öyle uzun uzun konuşmaya niyetim yok, uzun uzun kalmaya da niyetim yok. Beş yılda bu ülkenin en temel sorunlarını altı lider bir araya gelerek akılla çözeceğiz” diye konuştu.

Kilis Ticaret Odası’nı da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, savaş nedeniyle Suriye’den Türkiye’ye gelenleri, can ve mal güvenliklerini sağlayarak ülkelerine geri göndereceklerini söyledi: “İktidar olursak ilk yapacağımız işlerden birisi Suriye’nin meşru yönetimi ile görüşmektir. Meşru hükümetle oturulacak. Protokol yapılacak. BM gerekirse devreye konulacak. Herkesin can ve mal güvenliği sağlanacak.”

“Biz ırkçılık yapmıyoruz”

Suriyeliler’in ülkelerine iki yıl içinde gönderilebileceğine inandığını belirten CHP lideri, şöyle devamm etti:

“Düğmeye bastık, ertesi gün göndereceğiz. Yok, biz ırkçılık yapmıyoruz, herkesin kimliğine saygımız var. Türkiye’nin itibarını düşünüyoruz. Öyle ‘İnsanları bindirdik otobüse, zorla gönderdik’ onu da yapmıyoruz. Göndereceğimiz insanın can ve mal güvenliğini sağlıyoruz. Göndereceğimiz insan orada para kazanacak. Böylece herkesin memnun olduğu bir düzen inşa edeceğiz. Geri dönüşlerini sağlamamız lazım. Avrupalılar’a şunu söyledim: ‘Bu yapılmadığı takdirde Suriyeliler bizde kalmaz, bir kısmı size gelir. Siz bu insanları kendi ülkelerinde tutmak istiyorsanız, bize her türlü desteği vermek zorundasınız.

“Kilis’e okul yapıp MEB’e teslim edelim”

Kılıçdaroğlu, Kilis’te yaptığı ziyaretlerde yurttaşların sınıfların kalabalığından yakındığını belirterek Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e “11 büyükşehir belediye başkanımız var. MEB izin versin bir yıl içinde Kilis’in arzu edilen her yerine birer okul yapıp MEB’e teslim edelim. Açık çağrı yapıyorum. Bu okula gidecek olanlar bizim çocuklarımız” diye seslendi.

Partililere “Ev ziyaretleri yapın” dedi 

Kılıçdaroğlu, 270 yeni üyenin CHP’ye katıldığı Kilis’te AKP ve MHP’den ayrılarak CHP’ye geçen, ilk kez oy kullanacak seçmenlere rozet taktı. Partiye yeni katılan üyelere komşu ve akrabalarını ikna etme çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, partililerden ev ziyaretleri yapmalarını istedi.

“Ben çetelerle görüşmem”

Konuşmasında yine “beşli çeteler” vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, “Paralar beşli çetelere gidiyorsa onlardan alacağım parayı. Araya adam koyuyorlar, ben çetelerle görüşmem. Öyle alamaz falan da yok. CHP’li olmak beşli çetelere direnmektir, yeraltı dünyası ile uyuşturucu çeteleriyle mücadele etmek demektir” diye konuştu.

Kilis Murtaza Caddesi’ndeki esnafı ziyaret eden Kılıçdaroğlu ile konuşan bir Suriyeli, “Çok sahipsiz hissediyoruz kendimizi” dedi. CHP lideri ise “Kendinizi sahipsiz hissetmeyin. Biz çözeceğiz, moralinizi bozmayın” diye cevap verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.