Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan Altılı Masa’dan korkusunu açığa vurmaya başladı

Murat Yetkin, Yetkinreport’taki yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “Altılı Masa’dan kalk” çağrısında bulunmasını ele aldı.

“Akşener’in teklifi, hem de ismini vermeden Cumhur İttifakı’nı ‘kumar masası’ olarak niteleyerek reddetmesi AK Parti’den gelmesi muhtemel hamlelere hazırlıklı olduğunu gösteriyor” diyen Yetkin, yazısında şu değerlendirmelerde bulundu:


“Anlaşılan, Erdoğan’ın Akşener’e teklifi, Bahçeli’yi de İYİ Parti’nin artık ayrı bir parti olduğunu kabul etmesi gerektiği çağrısıydı. Bu çağrının da Bahçeli ile görüşmesinden sonra geldiğine dikkat çekmek gerekiyor.

Ve üzerindeki soru işaretleri her geçen gün çoğalan İstiklal Caddesi’ndeki kanlı terör eylemi sonrasına.

Erdoğan’ın Altılı Masa’dan çekindiğini ancak onu bölerek seçimi kazanabileceğini düşündüğünü böylesine açığa vurmasının başka işaretleri de var. Kendisine eşlik eden bir gazetecinin ‘Esad’la görüşme’ ihtimalini sorduğunda ‘Siyasette küslük olmaz, Haziran’dan sonra olabilir’ demesi iktidarı kaybetme korkusunun bir başka göstergesi. Zannedersiniz daha altı ay önce MÜSİAD kongresinde dini söylem kullanıp ‘ensar-muhacir’ benzetmesiyle ‘Suriyelileri katillere göndermeyeceğiz’ diyen Erdoğan değildi…”

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.