Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Sezonun son yarışı Abu Dabi GP’de damalı bayrağı ilk sırada Max Verstappen gördü – Dört kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel son yarışına çıktı

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 22. ve son yarışı, Abu Dabi’deki 5,281 kilometrelik Yas Marina Pisti’nde dün (20 Kasım) 58 tur üzerinden koşuldu. Şampiyonluğu daha önce garantileyen Max Verstappen sezondaki 15. birinciliğini kazanırken Sebastian Wettel, bu yarışla birlikte pistlere veda etti.

Motor sporlarının en büyük organizasyonu Formula 1’de 2022 sezonunun 22. ve son yarışı Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’deki 5,2 kilometrelik Yas Marina Pisti’nde, 58 tur üzerinden yapıldı. Red Bull’dan Max Verstappen, pole pozisyonunda başladığı yarışı sonuna kadar kontrol altında götürdü ve sezonun 15., kariyerinin 35. birinciliğine ulaştı. Verstappen böylece kendisine ait bir sezonda en fazla yarış kazanan sürücü rekorunu da geliştirdi.

Ferrari pilotu Charles Leclerc, liderin 8.7 saniye arkasında ikinci, Sergio Perez ise takım arkadaşı Verstappen’in 10.1 saniye gerisinde üçüncü oldu. Otomobilindeki arıza yüzünden mücadeleyi tamamlayamayan yedi kez F1 şampiyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton’ın, 15 yıldır süren her sezon en az bir yarış kazanma serisi sona erdi.

Formula 1 Abu Dabi GP’nin başlangıcı:

Max Verstappen’in damalı bayrağı gördüğü anlar:

Formula 1 pilotları “donut” ile sezonu ve Sebastian Vettel’i uğurladı:

Formula 1 Abu Dabi GP ilk 10:

Formula 1 pilotlar klasmanı:

Formula 1 markalar klasmanı:

Vettel son yarışına çıktı

Aston Martin takımının Alman pilotu Sebastian Vettel, 2007’de adım attığı Formula 1 kariyerindeki son yarışını 10. sırada bitirdi.

35 yaşındaki Vettel, daha önce BMW Sauber, Toro Rosso, Red Bull ve Ferrari takımları adına yarıştığı şampiyonada 122 kez podyuma çıkma başarısı gösterdi. Red Bull takımıyla 2010-2013 yıllarında üst üste dört dünya şampiyonluğu yaşayan Vettel, kariyerinde 53 yarış ve 57 pole pozisyonu kazandı.

Vettel, en fazla yarış kazanan sürücüler listesinde Lewis Hamilton (103) ve Michael Schumacher’in (91) ardından üçüncü sırada yer alıyor. Alman pilot ayrıca Hamilton (7), Schumacher (7) ve Juan Manuel Fangio’dan (5) sonra en fazla şampiyonluk yaşayan pilotlar listesinin dördüncü sırasında bulunuyor.

Sebastian Vettel “donut” ile seyirciye veda ediyor:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.