Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hablemitoğlu suikastı zanlısı Levent Göktaş’a ev hapsi

Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından emekli Albay Levent Göktaş’ın tutukluluğu ev hapsine çevrildi. Bulgaristan’da yakalandıktan sonra iade yargılaması yapılan Göktaş, son duruşmada kalp krizi geçirmişti.

Bulgaristan’daki Hasköy Bölge Mahkemesi, Necip Hablemitoğlu suikastı zanlısı emekli Albay Mustafa Levent Göktaş’ın tutukluluk kararını ev hapsine dönüştürdü. 2 Eylül’de Bulgaristan’da yakalandıktan sonra iade yargılaması başlayan Göktaş, 14 Kasım’da yapılan bir önceki duruşmada sağlık durumundan dolayı şikâyette bulunmuş, mahkeme çıkışında kalp krizi geçirmişti.

Hasköy Bölge Mahkemesi, Göktaş’ın sağlık sorunlarını göz önünde bulundurarak sanığın kimlik belgelerine el konulduğunu ve yurtdışına çıkma durumunun söz konusu olamayacağını belirtti. Göktaş, Bulgaristan’a bağlı Hasköy’de bir adreste ev hapsinde kalacak. Hasköy Bölge Mahkemesi’nin aldığı ev hapsi kararına itiraz edilmesi durumunda, bir sonraki duruşma 29 Kasım’da Filibe Temyiz Mahkemesi’nde yapılacak.

Ne olmuştu?

Araştırmacı yazar Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturmanın zanlılarından Levent Göktaş hakkında 8 Haziran’da gözaltı kararı verilmişti. Ardından yurtdışına giden Göktaş hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı. 2 Eylül’de Bulgaristan’da yakalanan Levent Göktaş’ın Türkiye’ye iadesi talep ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.