Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hablemitoğlu suikastının şüphelilerinden emekli Albay Levent Göktaş hakkında kırmızı bülten çıkarıldı

Necip Hablemitoğlu suikastının şüphelilerinden firari emekli Albay Levent Göktaş hakkında Türkiye’nin talebiyle Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarıldı.

Araştırmacı yazar Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturmanın son aşamasına gelinirken iddianamenin kısa sürede tamamlanabileceği belirtiliyor. Soruşturmanın şüphelileri arasında bulunan emekli Albay Levent Göktaş hakkında Türkiye’nin talebiyle Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarıldı. 8 Haziran’da hakkında gözaltı kararı çıktıktan sonra yurtdışına çıktığı düşünülen Levent Göktaş’tan daha sonra haber alınamadı.

Göktaş hakkındaki iddialar

Eski Özel Kuvvetler mensubu Mustafa Levent Göktaş hakkındaki iddialar bir süredir gündemde. 2004’te emekli olduktan sonra avukatlık yapmaya başlayan Göktaş, 2009 yılında Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı. 20 yıl 9 ay hapse mahkûm edilen Göktaş, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve tutuklulukta azami sürenin beş yıla indirilmesinin ardından, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali kararı sonrası Mart 2014’te tahliye edildi.

SBK ve İnan Kıraç arasındaki ihtilafı çözdüğünü savunmuştu

Göktaş aynı zamanda Türkiye’nin en tanınan iş insanlarından İnan Kıraç’ın da avukatı. Göktaş, Avusturya’da tutuklandıktan sonra ABD’ye iade edilen ve kara para aklamakla suçlanan Sezgin Baran Korkmaz ile İnan Kıraç arasındaki ihtilafı çözen kişi olduğunu iddia etmişti.

Suikastın bir başka şüphelisi eski asker Nuri Gökhan Bozkır ise Ukrayna’da 10 Temmuz 2019’da yakalanmıştı. Ev hapsine alınan Bozkır’ın Türkiye’ye iadesi istenmişti. Eskiden Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görev yapan Bozkır, 4 Ocak 2022’de MİT operasyonu ile Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilmişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.