Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üç tiyatrocunun yaşamını yitirdiği kazada minibüsün sürücüsü 8’de 8 kusurlu: “110-120 gibi hızla gidiyordum”

Tiyatro oyuncuları Tolga Güleryüz (33), Burak Topçu (42) ve Özgür Karataş’ın (32) hayatını kaybettiği Amasya-Merzifon’daki trafik kazasında, tiyatrocuları taşıyan minibüsün sürücüsü Aykut Bektaş’ın (28) 8’de 8 kusurlu olduğu ortaya çıktı. Tutuklanan sürücü Bektaş, savcılık ifadesinde “110-120 gibi hızla gidiyordum. TIR aniden önüme kırınca kaza oldu. Çok üzgünüm” dedi.

“110-120 gibi hızla gidiyordum”

“Baş Belası” adlı tiyatro oyununu sahneledikten sonra Samsun’a gitmek için yola çıkan tiyatro oyuncularının Amasya’nın Merzifon ilçesinde geçirdiği kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Tiyatrocuları taşıyan minibüsün sürücü Aykut Bektaş tutuklanırken, TIR sürücüsü Hacı Ahmet K. de adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Kaza tespit tutanağına göre minibüs sürücüsü Aykut Bektaş’ın 8’de 8 kusurlu olduğu, kaza yerinde fren izine rastlanmadığı ortaya çıktı.

DHA‘nın haberine göre Bektaş, savcılıktaki ifadesinde “110-120 gibi hızla gidiyordum. TIR aniden önüme kırınca kaza oldu. Kazadan sonra yaralılara yardımcı olmaya çalıştım. Çok üzgünüm. Keşke bu acı kaza yaşanmasaydı” dedi.

Kaza sırasında TIR’ın süratinin 55 kilometre olduğu ve sağ şeritte bulunduğu tespit edildi.

Yaralı oyuncuların durumu iyi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen Özgür Ayaz’ın yüz kemiğinde darbeye bağlı hasar oluştuğu, Uğur Şalvarcıoğlu’nun ise akciğerinde hasar meydana geldiği belirtildi.

Hayati tehlikeyi atlatan Sergen Deveci ambulans uçakla İstanbul’a sevk edilirken, tendonunda problem olan Ceyhun Fersoy’un ortopedi servisinde, Burak Gülçebi’nin ise göğüs cerrahi servisinde tedavileri devam ediyor.

Cenazeler bugün toprağa verilecek

Kazada yaşamını yitiren Özgür Karataş’ın cenazesi, bugün Samsun’da Kıranköy Mezarlığı Camisi’nde kılınacak namazın ardından Derecik Mezarlığı’nda defnedilecek. Tolga Güleryüz İzmir’de, Burak Topçu ise İstanbul’da toprağa verilecek.

Fersoy’dan Güleryüz’e veda: “Canım çok acıyor ama öyle böyle değil”

Kazadan yaralı kurtulan Ceyhun Fersoy, Instagram hesabından paylaştığı mesajla hayatını kaybeden yakın dostu Tolga Güleryüz’e veda etti. Fersoy, paylaşımında, “Canım çok acıyor ama öyle böyle değil… 2-3 aya toparlarım ama sen olmayacaksın… Çok hayallerimiz, umutlarımız, geleceğimiz vardı… Canım arkadaşım, dostum… Seni anlatmak için seninle yaşamak lazım… Seni asla ama asla unutmayacağım… Bunları yazarken hala inanamıyorum… Çok seviyorum seni ama çok…” yazdı.

Fersoy, yakın dostunun cenaze törenine ilişkin yaptığı diğer paylaşımda ise “Canım arkadaşım affet beni, bu halde izin çıkmadı seni son kez uğurlamaya…En yakın zamanda yanında olacağım” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.