Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

27 yıl sonra bir ilk: Küba Devlet Başkanı Türkiye’de

Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez bu sabah Ankara’ya geldi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Bermudez’i resmi törenle karşıladı.

27 yıl sonra ilk kez bir Küba Devlet Başkanı Türkiye’yi ziyaret etti. Resmi ziyarette bulunan Bermudez, beraberindeki heyetle Anıtkabir’de Aslanlı Yol’dan yürüyerek Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı da çektiren Bermudez, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Erdoğan, Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Saray’ına gelen Bermudez’i resmî törenle karşıladı. 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşları çalındı. Bermudez, Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı selamladı.

Bermudez’i karşılayan heyette Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı.

İki liderin birebir ve heyetler arası görüşmesinin ardından imza töreni ve ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Erdoğan Küba’ya 2015’te gitmişti

Küba’dan devlet başkanı düzeyinde son ziyaret 1995’te Fidel Castro tarafından yapılmıştı. Türkiye’den ise Küba’ya cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret 2015’te Erdoğan tarafından gerçekleşti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.