Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokat’ta yoğun bakımdaki hastaya kötü muamele | İki sağlık çalışanına ceza

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir hastanın Tokat Medical Park Hastanesi’nde şiddete uğradığı görüntülerle ilgili açıklama yaptı. Koca, “İki sağlık personelinden biri 3 yıl süreyle meslekten men edildi. Sağlık Meslekleri Kurulu’nun kararına göre, diğer sağlık personeli 6 aylık mesleki eğitimden geçmek zorunda” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tokat Medical Park Hastanesi’nde bir hastanın, sağlık çalışanlarının kötü muamelesine maruz kaldığına dair görüntülerle ilgili soruşturmanın tamamlandığını söyledi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Koca, bir personelin meslekten 3 yıl süreyle men edildiğini, diğer sağlık personelinin ise 6 aylık mesleki eğitimden geçmek zorunda olduğunu belirtti.

Koca’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

“Tokat’ta faaliyeti halen durdurulmuş olan özel hastanedeki olay sebebiyle yürütülen soruşturma sonucunda, yoğun bakım servisindeki bir hastaya karşı şiddet/kötü muamele gösteren iki yoğun bakım çalışanına verilen cezalar Sağlık Meslekleri Kurulu’nda bugün karara bağlandı. Söz konusu iki sağlık personelinden biri 3 yıl süreyle meslekten men edildi. Süre sonunda, bir sağlık kurumunda çalışabilmesi için, 18 aylık mesleki ve etik eğitimi alma mecburiyeti var ve tekrar bir yoğun bakımda çalışması söz konusu değil. Sağlık Meslekleri Kurulu’nun kararına göre, diğer sağlık personeli 6 aylık mesleki eğitimden geçmek zorunda, artık yoğun bakımda çalışamaz. Bağışlanamaz davranışlarıyla toplumu ve sağlık camiasını üzenler, davranışlarının hesabını yargı önünde de mutlaka verecektir.”

Ne olmuştu?

Tokat Medical Park’ta iki hemşirenin yoğun bakımdaki hastanın çarşafla yüzünü kapatıp elleriyle bastırdıkları görüntüleri ortaya çıkmış, ardından hastanenin faaliyeti durdurulmuştu.

Koca, yaklaşık beş ay önce çekildiği belirtilen şiddet görüntülerine ilişkin “Yoğun bakım servisinde bir hastanın çalışanlarca maruz kaldığı şiddet ve kötü muamele görüntüleri kamuoyuna dün yansıyan özel hastanenin faaliyeti, Bakanlığımızca acilen başlatılan soruşturma gereği durdurulmuştur. Sağlıkta hiç kimsenin güven sarsıcı fiiline toleransımız yoktur” demişti.

Okuyun: Yoğun bakımdaki hastaya kötü muamele: Tokat’taki özel hastanenin faaliyetleri durduruldu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.