Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Parti Meclisi pazar günü toplanıyor | Altılı Masa’nın anayasa önerisi partililere sunulacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) pazar günü (27 Kasım) toplanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak olan PM,  Altılı Masa’nın kurmayları tarafından hazırlanan anayasa değişikliği teklifi konusunda bilgilendirilecek. 

CHP, pazartesi günü (21 Kasım) yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından Parti Meclisi’nin (PM) toplanması kararını aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazar günü (27 Kasım) yapılacak olan PM toplantısının gündemini partililere gönderdi. 

CHP PM, pazar günü Altılı Masa’nın Anayasa ve Yasal Reform Komisyonu tarafından hazırlanan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği konusunda bilgilendirilecek. Bilgilendirmeyi, altı partinin ortak komisyonunda görev alan ve çalışmalara katılan Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek yapacak. Altılı Masa’nın parlamenter sisteme geçiş için hazırladığı ve seçimden sonra TBMM’ye sunmayı planladığı 100 maddelik anayasa değişikliği teklifi önümüzdeki hafta Bilkent Otel’de yapılacak olan toplantı ile kamuoyuna açıklanacak. CHP, sunum öncesinde yapacağı toplantıda PM üyelerini bilgilendirecek. 

Seçime giderken “Tek Adam Rejimi” politikaları konuşulacak

PM ayrıca, seçim sürecine giderken “Tek Adam Rejimi” iktidarının politikalarını da konuşacak. Seçim öncesinde iktidarın neler yapabileceği ve bu konularda hangi önlemlerin alınabileceği PM üyeleri arasında değerlendirilecek. 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü de PM’deki gündem maddeleri arasında yer alacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.