Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çorlu tren kazası davasındaki tek tutuklu sanık için tahliye kararı verildi

Tekirdağ Çorlu’ya bağlı Sarılar Köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018’de meydana gelen, yedisi çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının görüldüğü davadaki tek tutuklu sanık Mümin Karasu’nun tahliye talebi kabul edildi. Eski Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 1. Bölge Demiryolu Bakım Müdürü Mümin Karasu, bir buçuk ay önce tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu tren kazası davasında toplam 13 sanık bulunuyor. Davanın tek tutuklu sanığı, eski Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 1. Bölge Demiryolu Bakım Müdürü Mümin Karasu, 10 Ekim’de tutuklanmıştı. Ancak bir buçuk ay sonra, savcılık aleyhte görüş belirtmesine rağmen Karasu’nun tahliye talebi kabul edildi.

Avukatları aracılığıyla Çorlu 2.Ağır Ceza Mahkemesi’ne tutukluğuna yönelik itirazını ileten Karasu hakkında, savcılık itirazın reddine karar verilmesi yönünde görüş bildirmesine rağmen tahliye kararı verildi. Mahkeme, tahliye kararı için, yeni delil olmamasını, aynı suç isnatları ile birden fazla sanığın tutuksuz yargılanmasını ve dosyanın bulunduğu aşama ve suç tarihi itibariyle müdahale edilebilecek delil bulunmamasını gerekçe gösterdi.

Karasu hakkındaki tutuklama kararı 6 Ekim’deki 11. duruşmada verilmişti. Tutuksuz yargılanan diğer 12 sanık hakkında ise yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu.

Kazada oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, karara şöyle tepki gösterdi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.