Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı: Firari şüpheli Bilal Hassan’ın kardeşi tutuklandı

İstanbul-Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da düzenlenen bombalı saldırının şüphelisi Bilal Hassan’ın kardeşi Ahmad Elhac Nwas tutuklandı. Böylece saldırıya yönelik soruşturma kapsamındaki tutuklu sayısı 26’ya yükseldi.

İstanbul-Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım Pazar günü meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

DHA’nın haberine göre, saldırının firari şüphelisi Bilal Hassan’ın Beyoğlu’nda gözaltına alınan kardeşi Ahmad Elhac Nwas bugün (29 Kasım) emniyetteki işlemlerinden sonra İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen Nwas, “kasten öldürme” ve “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” suçlamasıyla tutuklandı.

Tutuklu sayısı 26’ya çıktı

Saldırıya yönelik soruşturmada tutuklu sayısı 26’ya yükseldi. Saldırıda altı kişi yaşamını yitirirken 81 kişi de yaralanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.