Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dr. Serkan Köybaşı: “Hayvanlara yönelik şiddete karşı kampanyaya ihtiyaç var”

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hayvanlara uygulanan şiddet infial uyandırdı. Alphan Telek, konuğu Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Anayasa Hukukçusu Dr. Serkan Köybaşı ile hayvan haklarıyla ilgili mevzuatı, uygulamada ne gibi eksiklikler olduğunu konuştu. Köybaşı, Türkiye’de mevzuatın hayvanların izlenmesi ve denetlenmesi konusunda yerel yönetimleri birinci derece sorumlu kıldığını, merkezi yönetimin de bazı sorumlulukları olduğunu fakat bunları yerine getirmediğini vurguladı. Köybaşı ayrıca Türkiye’de hayvanlara karşı gösterilen şiddetle ilgili hukuki bir düzenleme kadar politikalara ve siyasal bir kampanyaya ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.