Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’li Işık’ın TBMM’deki saldırısından sonra hastaneye kaldırılan İYİ Parti’li Örs taburcu oldu

TBMM Genel Kurulu’nda AKP’li Zafer Işık’ın yumruk atmasıyla hastaneye kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, bugün (9 Aralık) taburcu edildi. Hastane önünde açıklama yapan Örs, “Kimse bizi korkutamaz, yıldıramaz, yumruklarla yolumuzdan döndüremez” dedi. 

TBMM’deki bütçe görüşmelerinin 6 Aralık’taki ikinci gününde, AKP ve İYİ Parti milletvekilleri arasında tartışma yaşanmış ve tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Kavgada AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumruk attı. AKP’li Işık’ın parmağındaki yüzük Hüseyin Örs’ün alnına denk geldi ve başını yardı. Doktor milletvekillerinin ilk müdahalesinden sonra Güven Hastanesi’ne kaldırılan Örs, daha önce kalp krizi geçirdiği ve kalp pili bulunduğu için, “kontrol amaçlı” olarak ilk gün yoğun bakımda tutuldu. 

Güven Hastanesi’nden bugün (9 Aralık) taburcu edilen Örs, çıkışta İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ile birlikte açıklama yaptı. Örs, kendisini ziyaret eden ve geçmiş olsun dileklerini ileten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile diğer parti genel başkanlarına ve milletvekillerine teşekkür etti. Sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Örs, en kısa sürede TBMM’ye ve çalışmalarına döneceğini belirterek şöyle konuştu:

Hadisenin oluş şekli ve sonrası hakkında çok fazla konuşmak istemiyorum. TBMM yumruk atma yeri değil, aziz milletimize hizmet etme yeridir. Ben arabasının önü çöp kamyonuyla çevrilen, konuşacağı salonların elektrikleri kesilen, kapılarına kilit vurulan, evine baskın yapılan bir cesur liderin, genel başkanımız Meral Akşener’in partisinin milletvekiliyim. Kimse bizi korkutamaz, yıldıramaz, yumruklarla yolumuzdan döndüremez. TBMM’de vazife aldığım dönemden beri 250 kez konuşmuşum, araştırma önergeleri, soru önergeleri vermişim. Danışman arkadaşlarımız, bu olayda saldırıda bulunan arkadaşın üç ya da dört kez konuşma yaptığını söylediler. Biz orada hizmet için varız, bu hizmetimizi de devam ettireceğiz.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.