Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadın Dernekleri Federasyonu, Bakan Yanık’ı istifaya çağırdı

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını altı yaşındayken “imam nikâhıyla evlendirdiğine” yönelik haberlerin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık’ı istifaya davet etti.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF), bugün (11 Aralık) yazılı bir açıklama yaparak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık’ı istifaya çağırdı. TKDF Başkanı Canan Güllü’nün imzasını taşıyan açıklamada, “6 yaşında bir kız çocuğunu evlendirmek isteyenler, bunu cesaretlendirilenler, cezasız bırakanlar, çocuğa tecavüz eden, tüm haklarını elinden alarak bir kız çocuğunu hayattan koparan herkes tek tek hesap vermeliydi” denildi.

Çocukların nesneleştirilmesine dikkat çekilen açıklamada “Bir iktidar bakanı, çocuğa yönelik tecavüz ve istismarı ‘küçüğün rızası’ diye aklayabiliyor. Her geçen gün artan çocuk hakları ihlalleri cezasızlık ile besleniyor, çocuklar akıl almaz bir biçimde cinsel şiddet görüyor, tecavüze uğruyor, sömürülüyor ve sürekli nesneleştiriliyor” ifadeleri yer aldı.

Sendika ve meslek örgütlerine çağrı

Sendika ve meslek örgütlerinin tek ses olması gerektiğini belirten Güllü, “6 yaşındaki bir kız çocuğunun uğradığı tecavüzün cezasız kalmaması, benzer olayların asla tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin acilen alınması ve ülkenin tüm çocuklarını tehdit eden gerici zihniyetin görmezden gelinmemesi için tüm sendikaları ve meslek örgütlerini bizimle ortak ses çıkarmaya çağırıyoruz” dedi.

Güllü: “Devlet, tarikatların itibarını koruyor”

Güllü, devletin tarikatların itibarını koruma çabası içinde olduğunu söyledi ve “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın çocuğa yönelik her türlü şiddetin engellenmesine yönelik bir kaygı taşımadığı ve buna yönelik bir planı olmadığı açıktır. 6 yaşında ve sonrasında uğradığı istismarı 2020 yılında ihbar yapan maruz kalanın bakanlığın koruması altında olduğunu söyleyen sayın bakanın, yargıyı hızlandırma yönündeki gayretsizliği ve konuya siyaset üstü bakış daveti akıllara ziyan bir durumdur” diye konuştu.

Güllü, açıklamada Yanık’ın istifasını istedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.