Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nasıl Bir Dünya? Nasıl Bir Türkiye? (118): 2022’de neler oldu? – İPM’nin katkılarıyla kuşbakışı bir değerlendirme

Sabancı Üniversitesi, İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) ve Stiftung Mercator işbirliğiyle hazırladığımız “Nasıl Bir Dünya? Nasıl Bir Türkiye?”de 2022 yılının son programında alanında uzman hocalarımız bizler için genel bir değerlendirme yaptı.

İPM İklim Değişikliği Çalışmaları Koordinatörü Ümit Şahin, iklim krizini değerlendirdi ve 2022’de iklim kriziyle mücadele sürecinde atılan adımları anlattı. İPM çatısı altında faaliyet gösteren Shura Enerji Dönüşümü Merkezi Direktörü Alkım Bağ, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle yaşanan enerji krizinin etkilerini, dünyanın hâlâ fosil yakıta ihtiyaç duyup duymadığı tartışmalarını ve yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılmasına dönük çabaları aktardı. Mercator-İPM Kıdemli Araştırmacısı olarak gıda rejim ve politikalarına odaklanan, Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Adaman ise iklim kriziyle de bağlantı kurarak gıda güvenliği ve gıda kıtlığı konularını küresel eşitsizliğe vurgu yaparak ele aldı. İPM çatısı altında faaliyet gösteren Denge Denetleme Ağı Genel Koordinatörü Hayriye Ataş ise denge denetleme kavramına duyulan ihtiyaçtan, önümüzdeki yılın bir seçim yılı olması sebebiyle konunun kritik öneminden bahsetti. İPM Kentleşme ve Yerel Yönetişim Çalışmaları Koordinatörü Ayşe Köse Badur ise demokrasi ve sürdürülebilirlik açısından yerel yönetimlerin önemini vurguladı ve yeni yerelleşme kavramını tarif etti. İPM Araştırma ve Akademik İşler Koordinatörü Prof. Dr. Senem Aydın-Düzgit ise 2022’nin dış politika gündemini, Türkiye-AB ilişkileri ve dış politikada Türkiye’nin yerini özetledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.