Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul-Ankara arası yüksek hızlı tren biletlerine bir zam daha: Fiyatlar bir senede 84 TL’den 248 TL’ye yükseldi

İstanbul-Ankara arasında hizmet veren yüksek hızlı tren seferlerinin bilet fiyatlarına yüzde 15 zam yapıldı. Böylece bilet fiyatları 215 TL’den 248 TL’ye yükseldi. 2022’nin ilk günlerinde 84 TL olan bilet fiyatları aradan geçen bir senede 164 lira arttı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na (TCDD) bağlı, İstanbul – Ankara arasında hizmet veren yüksek hızlı trenin bilet fiyatlarına yeni yılın ilk zammı geldi. Yüzde 15’lik zamla beraber bilet fiyatları 215 TL’den 248 TL’ye yükseldi.

Geçen yıl da aynı tarihte zam yapılmıştı

3 Ocak 2022’de de yüksek hızlı tren biletlerine zam yapılmıştı. Yüzde 20’lik zamla bilet fiyatları 84 TL’den 101 TL’ye çıkmıştı. Geçen sene boyunca biletlere beş kez zam yapılırken bu zamların yalnızca biri haziran ayından sonraydı. Son zamla beraber bilet fiyatları bir senede 84 TL’den 248 TL’ye yükseldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.