Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bugün Berkin Elvan’ın doğum günü: “Çocuklar öldürülmesin diye mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz”

Gezi protestoları sırasında İstanbul-Okmeydanı’ndan polisin attığı gaz bombası ile öldürülen Berkin Elvan, yaşasaydı bugün 24 yaşında olacaktı. Elvan ailesi tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, “Berkinimizin yaşayamadığı çocukluğu başka çocuklar yaşayabilsin, çocuklar öldürülmesin diye mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz” denildi.

Gezi protestoları sırasında polisin attığı gaz bombası ile öldürülen Berkin Elvan, yaşasaydı bugün 24 yaşında olacaktı.

Elvan ailesi, sosyal medya hesaplarından Berkin’in doğum günü için bir mesaj yayınladı.

Mesajda, “Yaşasaydı 24 yaşında olacaktı… Berkinimizin yaşayamadığı çocukluğu başka çocuklar yaşayabilsin, çocuklar öldürülmesin diye mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Berkinimiz, canımız, oğlumuz… Seni çok özlüyoruz. İyi ki doğdun oğul…” denildi.

5 Ocak 1999’da doğan Berkin Elvan, Gezi protestoları sırasında 16 Haziran 2013’te polisin attığı gaz bombasıyla başından yaralanmış aylarca komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te yaşamını yitirmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.