Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: “Komuta kademesi haddini bilsin, siyaset askerin işi değildir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tank Palet fabrikası konusunda kendisini eleştiren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini alkışlayan komutanlara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Etrafınıza siyaset koridorlarında kariyer devşiren askerler koyarsanız elinizde bol yıldızlı, bol apoletli Ortadoğu üniformaları kalır. Siyaset askerin işi değildir, herkes haddini bilecek. Siyaset mi yapmak istiyorlar çıkarsınlar o kutsal üniformayı, hizalansınlar Erdoğan’ın yanına, Perinçek’e de takılsınlar” dedi.  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık Meclis grup toplantısında güncel gelişmeleri değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün (9 Ocak) Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi’nde katıldığı Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni’nde kendisi hakkında söylediği sözleri alkışlayan TSK komutanlarına tepki gösterdi.

“Siyaset askerin işi değildir”

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Öyle bir sistem kurdu ki dün beni eleştirirken askerlere alkışlatır oldu. Askerlerin alkışlaması inanın şahsen hiç umurumda değil ama devlet açısından büyük bir çürümenin göstergesidir bu. Askerin beni alkışlamasını asla istemem öyle bir niyetim de yoktur ama eğer bir asker yalan dolan söyleyeni alkışlıyorsa devletin çürüdüğünü orada görüyoruz. Etrafınıza siyaset koridorlarında kariyer devşiren askerler koyarsanız elinizde bol yıldızlı, bol apoletli Ortadoğu üniformaları kalır. Unutmayın ki bol bol apoletli Ortadoğu askerleri savaşlardan, cephelerden kaçtılar. Kariyerist kafadan asla ve asla hayır gelmez. Onun için komuta kademesi haddini bilsin. Siyaset askerin işi değildir, herkes haddini bilecek. Herkes bulunduğu makamın ne olduğunu anlayacak. Siyaset mi yapmak istiyorlar çıkarsınlar o kutsal üniformayı, hizalansınlar Erdoğan’ın yanına, Perinçek’e de takılsınlar. Erdoğan artık o dünyaların adamı, beraber olsunlar.”  

“CHP şehidimizin hakkını savunacaktır”

CHP’de de ülkücülerin bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, Sinan Ateş’in de kendilerinin evladı, kardeşi, yol arkadaşı olduğunun altını şu sözlerle çizdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi şehidimizin hakkını savunacaktır. Bu benim CHP ülkücülerine karşı sorumluluğumdur. Ben bu sorumluluğumu yerine getirmek zorundayım. Bahçeli madem bu kadar bağırıyor çağırıyor, o zaman daha net konuşayım. Yanında cinayete azmettiricileri barındırıyorsun, teslim edeceksin. Mafyaya fotoğraf vere vere yanındaki gençlere yanlış mesajlar verdin. Onlar da mafyacılık oynadı. Her şeyi berbat ettiler, bilmiyor muyuz sanıyorsun. Bir şehit var ortada, bu kan yerde kalmayacak. Kapısına gelen polislere hakaret eden azmettiricileri teslim edeceksin. Şimdi çık istediğin kadar bağır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ciddi bir ülkücü varlığı var ve bu ülkücülerle birlikte hareket ediyor. Çünkü ülkücülük vatanseverliktir, biz de vatanseveriz. Biz Sinan’ın kızlarına mutlaka ama mutlaka adaleti getireceğiz. Açık ve net söylüyorum, ülkücü kardeşlerime de söylüyorum. Sizin yeriniz Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Milliyetçiyseniz altı okumuzdan biri milliyetçiliktir. Vatanseverlikse, vatanseveriz.”

“Partileri kapatıp Hazine yardımını kesmek gibi demokrasi dışı uygulamaları asla kabul etmiyoruz”

CHP lideri, siyasi partilerin kapatılmasının askeri döneme ait bir gelenek olduğunu “Artık demokrasilerde siyasi partiler kapatılmaz çünkü hangi siyasi partinin iktidar olup olmayacağını egemen güçler değil bizzat 85 milyon cumhuriyetin vatandaşı karar verecektir. Partileri kapatıp, Hazine yardımını kesmek gibi demokrasi dışı uygulamaları asla kabul etmiyoruz ve doğru da bulmuyoruz” sözleriyle vurguladı.

Kılıçdaroğlu, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri Ali Mahir Başarır ile Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dosyalarla ilgili ise şunları söyledi:

OKUYUN: CHP, İYİ Parti ve HDP, Türkkan ve Başarır’ın dokunulmazlık dosyalarının ele alınacağı komisyon görüşmelerine katılmayacak

“’Dokunulmazlığınızı kaldırırız’ diyorlar. İki milletvekili, CHP’li Ali Mahir Başarır, İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlıklarını kaldırmak için komisyonu topluyorlar. Açık ve net söylüyorum bizim, Cumhuriyet Halk Partililerin, milletvekillerinin, ben dahil dokunulmazlıklarını kaldırmazsanız namertsiniz.”

“Yeni Asya gazetesine üç yıldır ilan verilmiyor”

10 Ocak’ın Çalışan Gazeteciler Günü olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, Evrensel ve Yeni Asya gazetelerine resmi ilan verilmemesini şu sözlerle gündeme getirdi:

“Doğru haberlere yasak getirildiğini biliyoruz. Kalemini satan ama kendine gazeteci diyenleri de biliyoruz. Televizyonlara çıkıp AK Parti adına konuşan, kalemini satan, düşüncesini satan, aklını saraya kiralayan sözde gazetecileri de biliyoruz. Ama onlar da meraklanmasınlar bu ülkeye demokrasi geldiğinde zaten onlar televizyonlara çıkamayacaklar. Zaten onlar bir daha kalemlerini satamayacaklardır. Evrensel gazetesine ilan vermiyorlar. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu gibi, Basın İlan Kurumu gibi kendilerinin infaz kurumları var, bunları da yeniden düzenleyeceğiz. Ahlakı egemen kılacağız. Evrensel’e, Yeni Asya gazetesine ilan verilmiyor. Yeni Asya’ya ilan verilmeyen süre üç yılı aştı.”

OKUYUN: AKP’nin başörtüsü konusunda Anayasa değişikliği teklifi için randevu talebini HDP’den sonra CHP ve İYİ Parti de reddetti

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.