Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’nin başörtüsü konusunda anayasa değişikliği teklifi için randevu talebini HDP’den sonra CHP ve İYİ Parti de reddetti

CHP ve İYİ Parti, AKP’nin başörtüsü konusunda verdiği anayasa değişikliği teklifini görüşmek isteyen AKP’nin randevu talebini reddetti. AKP’nin randevu talebine HDP de dün (9 Ocak) ret yanıtı vermişti. AKP’nin randevu talebine sadece MHP olumlu yanıt verdi.

AKP başörtüsü konusundaki anayasa değişikliği teklifi için TBMM’de bulunan siyasi partilerden randevu istedi. CHP ve İYİ Parti, Ali Mahir Başarır ve Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlık dosyalarının Anayasa-Adalet Karma Komisyonu’nda gündeme alınmasını gerekçe göstererek, randevu talebini reddetti. HDP ise dün (9 Ocak) Anayasa Mahkemesi’nin HDP’nin Hazine yardımı hesabını bloke etmesi gerekçesiyle görüşme talebini reddettiklerini açıklamıştı. AKP, başörtüsü konusunda Anayası değişikiliği teklifini görüşmek üzere yarın (11 Ocak) MHP ile bir araya gelecek. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve beraberindeki heyet, başörtüsü konusunda geçen kasım ayında TBMM’de grubu bulunan partileri ziyaret etmişti. AKP heyetinin HDP’yi ziyareti tartışmalara neden olmuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP heyetinin HDP ile görüşmesi hakkında “Son derece doğru ve doğal bir adımdır” demişti.

Okuyun: HDP, başörtüsü konusundaki anayasa değişikliği için AKP’nin randevu talebini reddetti: “Görüşme zemini ortadan kalktı”

Okuyun: CHP’den Erdoğan’ın anayasa değişikliği teklifine ret: “Böyle bir çalışmanın içerisinde olmayacağız”

Okuyun: Bakan Bozdağ ve AKP’den HDP’ye anayasa değişikliği ziyareti | Beştaş: “Konusu hak ve özgürlükler olan bir değişiklikte referandumu doğru bulmayız”

Okuyun: Bahçeli’den AKP-HDP görüşmesine destek: “Son derece doğal ve doğrudur”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.