Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski siyasetçilerden İmamoğlu’na destek ziyareti | Hüsamettin Cindoruk: “Ekrem Başkan’ın başka siyasi konumlar elde etmesi mümkün”

Eski TBMM Başkanı Hüsametin Cindoruk, eski CHP genel başkanları Altan Öymen ve Hikmet Çetin, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve eski ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda eski ve faal siyasetçi, hakkında hapis ve siyasi yasak cezası verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bugün (16 Ocak) destek ziyaretinde bulundu.

Farklı siyasi geleneklerden önemli isimleri bir araya getiren Saraçhane’deki İBB başkanlık binasındaki buluşma, eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Nesrin Nas moderatörlüğünde yapıldı.

İBB Meclis Salonu’ndaki toplantının moderatörlüğünü eski ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas üstlendi.

Cumhuriyet tarihinin en hayati seçimine gidileceğini vurgulayan Nas, özetle şunları söyledi: 

“Anayasal düzenin yok sayıldığı, devletin sırra kadem bastığı askeri darbe döneminde de rastlamadığımız, belirsizliğin bir şiddet, yargının bir şantaj aracı olarak kullanıldığı, asla eşit, serbest, adil ve özgür olmayan bir ortamda yapacağız bu seçimi. Ya demokratik irademize sahip çıkarak ülkeyi vasatın tasallutundan, cahilin cüretinden, iktidarın kibrinden kurtarıp, özgür ve demokratik medeni dünyanın bir parçası olacağız ya da öfke ve korku arasındaki gerilimin tuzağına kavuşacağız. Haddim olmayarak, buradaki haziruna, ‘Yarın artık bugündür’ hatırlatmasını yapmak isterim.

Doğu ve Güneydoğu’da, Yalova’da millet iradesini gasp edenler, bugün soruşturmalar ve davalar silsilesiyle siyasal zorbalık karşısında iki kez seçilerek gelen İstanbul Belediye Başkanı’nı siyasetin dışına itmek, İstanbullunun iradesine el koymak istiyorlar. Bilmiyorlar ki ne Ekrem İmamoğlu zannettikleri kadar yalnız ne de bizler, tahmin ettikleri kadar azız. İBB Başkanı’nın arkasında, bu demokratik iradeye sahip çıkacak milyonlar var. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na karşı, siyasallaşmış yargı eliyle yapılan ve yapılacak her zorbalığın bize karşı, halka karşı, İstanbulluya karşı yapılmış örtülü bir darbe olduğunu hatırlatıyor, ‘Bu zor zamanda başkanımızın, demokratik irademizin yanında siyasal meşruiyetinin hile hurda ile yok edilmesinin dimdik karşısındayız’ demek için buraya gelen siz değerli siyasetçilere çok teşekkür ediyorum.”

“Ekrem Başkan’ın başka siyasi konumlar elde etmesi de mümkündür”

Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un,“70 yıllık siyasi hayatımda bir şey görmüşümdür. Halk, bazı siyasetçileri kucağına alır, benimser, onları koruması altında tutar. Menderes öyle biridir, Ecevit öyle biridir. Şimdi bugün de Ekrem Başkan öyle biridir. Halkın tamamen himayesi altına, koruması altına aldığı, kucakladığı bir siyasetçidir. O siyasetçimizin siyaseten üstüne gitmek isteyen var. Siyasi hayatımızın zenginliği içinde Ekrem Başkan siyasetini sürdürecektir. Evvela İBB’ye üçüncü defa başkan olması da mümkündür, başka siyasi konumlar elde etmesi de mümkündür” sözleri salondan büyük alkış aldı. 

Eski CHP genel başkanlarından Hikmet Çetin, konunun sadece İmamoğlu meselesi değil, Türkiye meselesi olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bunu böyle düşünmediğimiz sürece, birçok haksızlıkları önleyemeyiz. Aslında iktidar şunu yapıyor: Alanı temizliyor. Yani karşısına çıkabilecek olan insanları yok etmeye çalışarak alanı temizliyor. Ekrem Bey’den başladı, Yakında HDP’yi de kapatacaklar ve böylece alanı temizlemeye doğru gidiyorlar. Bunun karşısında dimdik durmak zorundayız. Sadece Saraçhane’de iki miting yapmakla bu iş olmaz. Muhalefet olarak, ‘Nasıl olsa bir şey olmaz’ dersek yanlış yaparız.”  

“Demokrasinin yok edilmesi dönemindeyiz”

Eski CHP genel başkanlarından Altan Öymen de “Demokrasinin yok edilmesi dönemindeyiz. Sayın İmamoğlu’na uygulanan muameleye bakın” diyerek, aynı durumun geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da başına geldiğini hatırlattı.

Erdoğan’ın CHP’nin inisiyatifiyle gerçekleştirilen anayasa değişikliği sonucu yeniden siyaset sahnesine çıktığını aktaran Öymen, “O zaman herkes memnun oldu. Tabii bugünkü Sayın Cumhurbaşkanı da memnun olmuştu o zaman. Neler çektiğini de sık sık anlatırdı. Şimdi kendi dönemine benzeri bir muamele, siyasetten yasak muamelesini Sayın İmamoğlu’na uygulamak üzere olduğunu da görüyoruz” dedi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın da “Zulüm, her şeyin inceldiği yerden sonra en kalın yerinden kırılır. Gördüğümüz kadarıyla zulmü kalınlaştırıyorlar. Ben buraya bu bakımdan Ekrem İmamoğlu’nun şahsi uğradığı bir haksızlığa karşı çıkmak için gelmedim. O kendisi baş eder. Ama bütün İstanbul’a yapılan bir haksızlığa karşı çıkmak için geldim. ‘Ekrem Başkan, seninleyiz’ demek için geldim” diye konuştu.

İmamoğlu’ndan Akşener’e “teşekkür”

İmamoğlu, toplantının ardından basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Annesi ve babası ile yaptığı umre ziyareti hakkında İmamoğlu, “Kötülüklerle ilgilenmedim. Umre ile ilgili yazılan kötü düşüncelerin sahipleriyle hiç ilgilenmedim. Ama onlara dahi dua ettim. Bazı kötü kalpler, bazı kötülükler, bazı kötü düşünceler duanın geçemeyeceği kadar kalındır, serttir. Ama umarım onların da iyileşmesine katkı sunar” dedi.

İmamoğlu İYİ Parti’nin başlattığı seçim kampanyasında kendi fotoğraf ve videolarının da kullanılmasıyla ilgili soruya ise şöyle yanıt verdi:

“Ben her şeyden önce Sayın Meral Akşener’e yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü adalet temasıyla yayınladığı kampanya bölümünde bana da yer vermiş. Bana derken aslında İstanbul’a yer vermiş oldu ve İstanbul’a yapılan hukuksuzluğa karşı bir mesaj yayınlamış oldu. Bu hem videoyu izledim hem afişe baktım. Çok da onurlandım. Gururlandım. Teşekkür ediyorum, İYİ Parti’ye, Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e. Çünkü kötülüğe uğrayan insanlar, yalnız kalmadığını hissettiğinde ve güç almak istediğinde desteğe ihtiyaç duyar. Gadre uğrayan insanlar o ihtiyacı karşıladıkça da güçlenir. Aynen az önce işte burada Türkiye’nin siyasetinin duayenlerinin bana verdiği destek gibi. Bana  güç vermiştir.”

Bazı isimlerin sağlık sorunları nedeniyle gelemediği ziyaretin davetli listesi şöyleydi:

Abdülkadir Ateş

Abdüllatif Şener

Adnan Keskin

Ahmet Tan

Algan Hacaloğlu

Ali Haydar Konca

Ali Ilıksoy

Ali Müfit Gürtuna

Ali Özcan

Altan Öymen

Avni Akkan

Aytaç Durak

Aziz Kocaoğlu

Bahattin Alagöz

Berhan Şimşek

Beyhan Aslan

Burhan Kara

Celal Doğan

Cemal Canpolat

Cemal Özdemir

Cengiz Altınkaya

Dursun Bulut

Engin Güner

Ercan Karakaş

Ertuğrul Kumcuoğlu

Ethem Cankurtaran

Eyüp Aşık

Ahmet Fehmi Işıklar

Fikri Sağlar

Fuat Çay

Gökhan Günaydın

Güler İleri

Gülseren Onanç

Hakan Tartan

Halil Çulhaoğlu

Hasan Gemici

Hikmet Çetin

Hikmet Sami Türk

Hüsamettin Cindoruk

Işın Çelebi

İbrahim Çebi

İbrahim Yener

İlhan Aküzüm

İmren Aykut

İsmail Müftüoğlu

İsmail Sancak

Kemalettin Cansızoğlu

Abdullah Levent Tüzel

Mehmet Alp

Mehmet Çevik 

Mehmet Dönen

Mehmet Kahraman

Miraç Akdoğan

Murat Karayalçın

Musa Çam

Mustafa Akaydın

Mustafa Kul

Kemal Naci Ekşi

Nazif Okumuş

Ragıb Nebil İlseven

Necdet Gökçınar

Necdet Tekin

Nesrin Nas

Nihad Matkap

Nurettin Sözen

Mahmut Oltan Sungurlu

Önay Alpago

Prof. Dr. Ahat Andican

Ramis Topal

Rıdvan Budak

Sadettin Tantan

Edip Safter Gaydalı

Salih Sümer

Salih Uzun

Mehmet Sefa Sirmen

Mehmet Seyfi Oktay

Ahmet Sırrı Özbek

Burhan Suat Çağlayan

Prof. Dr. Süheyl Batum

Timurçin Savaş

Tülay Ateş

Ufuk Söylemez

Yaşar Okuyan

Yaşar Topçu

Yüksel Çakmur

Prof. Dr. Yüksel Yalova

Ziya Halis

Kemal Gök

Gökmen Söğüt

Çetin Soysal

Süleyman Çelebi

Hasan Akgün

Turhan Tayan

Ayhan Altuğ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.