Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ile söyleşi: Muhalefet 14 Mayıs’a hazır mı?

Medyascope Yayını’nda Edgar Şar, konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Taşkın ile muhalefetin ve CHP’nin 14 Mayıs’ta yapılması beklenen seçimlere dönük hazırlıklarını konuştu. Taşkın’ın bazı değerlendirmeleri şöyle:

“Hem gücümüzün farkında olmamız hem de rehavete girmememiz gerekiyor”

“Seçimin ciddiyetinin farkındayız. Bu sebeple iki yıldır devam uzun bir kampanya yürütüyoruz. Cesur, kararlı ve akıllı davranmaya çalışıyoruz Her türbülansta bu yaklaşımı bırakmak doğru değil. İktidarın tüm devlet imkanlarına, medya gücüne rağmen Erdoğan’ın ne kadar endişeli olduğunu görüyoruz. Hem gücümüzün farkında olmamız hem de rehavete girmememiz gerekiyor. Ayrıca üzerinde çalıştığımız bazı şeyler aceleye getirilmemesi gereken meseleler. 30 Ocak’ta açıklanacak metinler bu açıdan çok önemli, üzerinde ince çalışılmış mutabakat metinleri.”

“İyimserliğim emeğe dayanıyor”

“Kazandık rehavetinde değiliz ancak cumhurbaşkanlığı seçimlerini çevirmeleri çok zor. Rakibimizin eksi ve artılarını üst üste koyuyoruz ve bir analiz yapıyoruz. Anadolu’da görüyoruz, Cumhur İttifakı’na yakın birçok unsur, AKP’yi cezalandırma niyetinde. Büyük bir hata yapmadığımız, oyunu iyi kurguladığımız ve dar çıkarlarımızı ortak iyinin önüne koymadığımız sürece ben iyimserim. Bu iyimserliğim de bir emeğe dayanıyor.”

“Adayın da açıklanmasıyla birlikte kampanya bir kıvılcımla başlamış olacak”

“Altılı Masa çalışırken, masadaki partilerin hiçbiri sahadan kopmadı. Bu saha çalışmaları tabii sosyal medyada değil, sahada. Şu an üzerinde konuşulan meseleler ciddi bir müzakere süreci gerektirdi ve aslında Masa her şeye rağmen bunun üstesinden geldi ve dağılmadan bir aday çıkaracağını taahhüt etti. Bu sebeple Altılı Masa’nın toplumdan ve seçmenden koptuğunu düşünmüyorum. Adayın da açıklanmasıyla birlikte kampanya bir kıvılcımla başlamış olacak. Şu anda mevcut iktidara oy vermeyecek olan bir yüzde 60 var. Bu kesimin desteğini alacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.